tiistai 14. elokuuta 2012

Kävin tutustumassa Hämeenkylän uuteen ostoskeskukseen

Eilisen lupaukseni mukaisesti kävelin tänään tutustumaan Hämeenkylän uuteen ostoskeskukseen. Kuljin sinne reittiä joka kulkee Hämeenkylän modernistisen kirkon vierestä (vihaan modernismia). Ostoskeskuksesta löytyivät ruokakauppa ja Alkon myymälä. Suunnistin ensiksi Alkoon. Sen olutvalikoima vaikutti vielä suppeammalta kuin mitä se oli ollut Petikossa. Olin hiukan pettynyt. Pistin ostaen kuitenkin kolme olutta lauantain myöhäisiltaa varten.

Seuraavaksi kävin katsastamassa ruokakaupan. Se oli varsin suurikokoinen. Paljon oli kaikenlaista tavaraa, mutta Reilun kaupan banaanit puuttuivat. Päättelin, ettei kauppa tuo minulle erityisempää lisäarvoa, joten voin jatkossa ostaa yleensä ruokani muualta. Ostin tällä kertaa kuitenkin yhden pikkupizzan ja yhden kiivin.

Kotimatkalla alkoi jonkin verran jo rasittaa. Kesäinen auringonpaiste iski täydeltä terältä. Onneksi välillä osui matkan varrelle varjoisiakin kohtia. Myöskin tuulenvire kävi välillä viilentämään. Siitä sai osansa tuuletusreikien kautta myös Kanada-hatun peittämä pääni. Kävelykuntoni ei myöskään ole aivan sama kuin vielä joitakin vuosia sitten, jolloin minulle oli ollut koira.

Kotiin tultuani kaadoin kurkkuuni välittömästi pari lasillista vettä. Seuraavaksi luin muutaman hetken ajan kirjaa. Sitten kävin pikasuihkussa upeaa ruumistani viilentämässä.

Lopuksi keitin itselleni kupillisen Van Houtenin Reilun kaupan cappuccinoa (kukaan ei ole maksanut minulle tämän mainostamisesta vaikka kyllä pitäisi). Tunsin ansainneeni sen. Välipalan syöminen sai jäädä myöhempään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti