sunnuntai 12. elokuuta 2012

Helena Eronen ja hihamerkkikausti

Joitakin kuukausia sitten Perussuomalaisten kansanedustajan James Hirvisaaren sitoutumaton eduskunta-avustaja Helena Eronen oli kirjoittanut satiirisen kirjoituksen sen johdosta, että jotkut pitävät epäsopivana sitä, että poliisi tarkistelee papereita sellaisilta ihmisiltä, joista sillä on epäilys, että nämä ehkä eivät ole oikeutettuja olemaan normaaliin tapaan Suomessa. Ja siitähän oli noussut sitten hirveä kalabaliikki, jonka käynnisti epähienolla tavalla asiasta kirjoittanut Turun sanomat. Hysteerikkojen joukko nimitti Helena Erosta mm. natsiksi. Nyt kun pöly on hieman laskeutunut tapauksen ympäriltä, niin voin nostaa sen tässä taas esiin.

Kokoomuksen Henri Heikkinen oli osuvasti kirjoittanut asiasta tapauksen jälkeen:

Erosen hihamerkit ja Turun Sanomat

Välihuomautuksena vielä se, että natsit eivät muuten pistäneet uhrejaan pitämään hihamerkkejä. He pitivät itse hihamerkkejä. Ainakin joskus. Mutta en silti usko, että Helena Eronen oli tarkoittanut poliisin henkilöllisyystarkastusten "uhrien" olevan natseja.

James Hirvisaari julkaisi Helena Erosen blogimerkinnän myöhemmin omassa blogissaan omien kommenttiensa kera. Jokainen voi käydä sieltä tarkistamassa, onko oikeasti huumorintajuton paska vai pelkästään median harhaanjohtama. Oi, katso blogimerkintä:

Helena Eronen: Ratkaisu poliisin ulkomaalaisratsioihin

Muusikko Petri Kaivanto oli julkaissut asiaan liittyen blogimerkinnän, jossa hän sanoo, että hänestä on täysin OK että hänen ollessaan ulkomailta häneltä kysytään papereita. Oi, katso blogimerkintä:

Henkkarit, olkaa hyvä!

Myöhemmin oli sitten tapahtunut sellaista, että Helena Eronen oli Facebook-sivuillaan jakanut uusnatseihin kriittisesti suhtautuvaa kuvamateriaalia. Tapauksen johdosta häntä nimiteltiin taas natsiksi. Sarjakuvapiirtäjä Pertti Jarla julkaisi tästä viimeisimmästä osuvan blogimerkinnän:

Huumorintajuttomuuden olympiakisat

Sarkasmia muuten on erityisen paljon vierastettu diktatuureissa, nimittäin johtavan porukan taholta. Neuvostoliitto ja Natsi-Saksa lienevät oikein hyviä esimerkkejä tästä.

Luen paraikaa muuten romaania, jonka oli kirjoittanut eräs kuuluisa saksalainen ensimmäisen maailmansodan veteraani. Kirja oli julkaistu 1939 ja siinä allegorisesti kritisoitiin Hitleriä ja hänen roistojoukkoaan. Gestapo ei ollut oikein kartalla ja niin jäi kyseinen henkilö tuomitsematta keskitysleirille.

Kirjoitan romaanista joskus myöhemmin blogimerkinnän. Sitten kun olen saanut luettua ensin sen loppuun.

...
Lisäys 19.5.2013: Kirjoitin mainitsemastani romaanista tosiaan blogimerkinnän. Pääset lukemaan sen seuraavan linkin kautta:  Ernst Jünger, demokratiaa vastustava kansalliskonservatiivi

...
Ja Helena Erosen vuoden 2014 maaliskuussa aloittamaa uutta blogia pääset katsomaan tästä. Ja hänen vanhaa blogiaan pääset lukemaan tästä.

...
PS 17.2.2015: Helena Eronen on ollut pitkään kansallisliberaalin ja kansanliikkeenomaisen Muutos 2011 -puolueen kannattaja.

6 kommenttia:

 1. Heips,

  En mielestäni omaa hyvää huumorintajua, enkä keskivertoa parempaa älykkyystasoa, mutta kun pikaisesti lueskelin lehdistön ja ihmisten reagoinnista (ja myöskin puoluepoliittisen suuntauksen tuomitsemisesta) viittaamaasi Helena Erosen kirjoitukseen, en voi kuin todeta, että hyvä koulutussysteemimme sinällään ei tee ihmisistä älykkäitä, lukemaansa ymmärtäviä saati huumorintajuisia.

  Ensio Piiroinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeh, kyllä. Omat agendat, selvittämättömät sisäiset ristiriidat ja arvovaltakilpailun ehdoin tehtävä politiikka vaikuttavat asiaan.

   Ja jos ihminen olisi pohjimmiltaan hyvä, niin jokainen kykenisi pelkällä tahdonvoimalla lopettamaan tupakoinninkin...

   Poista
  2. Itse lopetin tupakoinnin useita vuosia sitten, mutta kaljan juonnista en luovu; ei se pelkkä maku, mutta myöskin se keskushermostosta kumpuava tunne...
   Katsoin myöskin tuon "Belgistan Sharia Showdown Looms in Brussels" -videon ja asiaahan se muslimiryhmittymän johtaja siinä puhui sanoessaan, että mikä se sellainen demokraattinen muslimi tms. luulee olevansa, koska demokratia ja Islam eivät sovi yhteen.
   Lueskelen enemmän Helena Erosen juttuja kunhan on aikaa ja inspiraatiota.
   -E.P.

   Poista
 2. Olenko taaskin väärässä kun väitän, että natsit vaativat pitämään hiha/tai rintamerkkejä?
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Vankitunnukset_natsien_keskitysleireill%C3%A4

  VastaaPoista
 3. Mun mielestäni jotkut natsit käyttivät itse hihamerkkiä ja keskitysleirivangit taas joutuivat käyttämään rintamerkkiä.

  VastaaPoista