maanantai 20. elokuuta 2012

Tapio Tuuri, suomalainen sankari

Tapio Tuuri on nyt kuollut, tiistaina 17. helmikuuta 2015. Alla sisennettynä alkuperäinen blogimerkintäni teksti hänestä:
Tapio Tuuri on entinen politiikan toimittaja ja SDP:läinen. Breivikissä oli SDP:läinen tausta tehnyt tuhojaan, mutta Tuuri lienee selvinnyt säikähdyksellä.

Tuuri pitää blogia osoitteessa http://tuuritapio.blogspot.fi. Hän on Blogosfäärin vanha veteraani, sillä blogi on seissyt paikoillaan vuoden 2007 elokuun 23. päivästä. Päivä oli näköjään torstai.

Tuuri tykkää pitää Suomen kansan puolta ja huolehtii blogissaankin mielellään sen eduista. Hän on netsi kuten minäkin mutta on ehtinyt tehdä paljon enemmän kaikenlaista elämässään, myös hyvää. Hän on myös minua vähän vanhempi.

Minusta on tylsää, ettei hänestä ole olemassa Wikipedia-sivua.

Blogissaan Tuuri harrastaa sarkasmia, ironiaa ja vittuilua. Hän käsittelee paljon politiikkaa ja ajankohtaisia asioita. Myös hän tuo esiin kissansa, joiden mietteistä blogia seuraava saa lukea aika ajoin.

Tuuri julkaisi jokunen vuosi sitten romaanin Suomen viimeinen suvaitsematon. Kirjan päähenkilö muistuttaa todella pahaa miestä eli Jussi Halla-ahoa, tuota aamiaiseksi lapsia syövää hemmoa joka synkässä Eiran kellarilaboratoriossaan myös tekee tieteellisiä kokeita maahanmuuttajilla. Olen itse lukenut kirjan ja ihan hyvä se oli. Kerroin Tapsalle silloin, että olisi saanut kyllä olla vähän pitempikin. Kirjan päähenkilöistä yksi tärkeä ei kyllä ole enää virassaan, eli presidentti Tarja Halonen.

Itse en Tapio Tuurin blogia ollut löytänyt kuin vasta joskus vuonna 2009, luulen. Yritin silloin lukea kaikki hänen blogissaan julkaisemansa merkinnät yhdellä kertaa, mutta taisi pari jäädä lukematta kuitenkin.

Pylly, pillu, Jani Toivola ja Einstein ovat tavallisia hakusanoja, joilla ihmiset löytävät Tuurin blogiin Googlen kautta.

Tänään olen ollut vähän väsynyt, mutta päätin kuitenkin julkaista tämän jo.


...
PS 17.2.2015:

Tapio Tuuri on siis tänään tosiaan kuollut. Kuolemasta oli tiedottanut miehen sukulainen hänen bloginsa viimeiseksi julkaisuksi jääneen merkintänsä Terveisiä kuolemanlaaksosta lukijakommenteissa.

28.1.2015 olin julkaissut blogissani tekstin hänen sairastumisestaan: Toivomme vanhalle netsillemme Tapio Tuuri paranemista.

Julkaisin juuri hänestä oman muistomerkinnän blogissani.

...
PS 28.2.2015: Tapsan omaiset olivat kirjoittaneet vielä kaikkein viimeisimmän blogimerkinnän otsikolla Viimeinen viesti.

...
PS 22.8.2017:

Mullokala seikkailee -blogissani olen julkaissut valittuja siteerauksia Tapio Tuurilta. Ja jokusen harvan hänen kissoiltaankin.

...
PS 29.5.2019: Laitetaan tänne vielä tämä. Facebookissa on olemassa Tapio Tuurin muistosivusto.

...

PS. 3.11.2020: Julkaisin Tapio Tuuria kunnioittaen vielä toisenkielisenkin blogimerkinnän.

3 kommenttia: