keskiviikko 15. elokuuta 2012

Euroopan unioni ei hyväksy ihmisrotujen olemassaoloa

Näköjään EU:ssa on nyt jo kahdentoista vuoden ajan ollut voimassa direktiivi, jonka mukaan ihmisrotuja ei oikeastaan ole olemassa. Tämän direktiivin teksti löytyy tästä osoitteesta:

Neuvoston direktiivi rodusta tai etnisestä alkuperästä riippumattoman yhdenvertaisen kohtelun periaatteen täytäntöönpanosta

Direktiivin kohta 6 kuuluu näin:
Euroopan unioni ei hyväksy teorioita, jotka pyrkivät osoittamaan, että on olemassa toisistaan erillisiä ihmisrotuja. Tässä direktiivissä käytetty sana "rotu" ei merkitse tällaisten teorioiden hyväksymistä.

En täysin ymmärrä miten tuo pitäisi ymmärtää. Tietenkään rodut eivät ole varsinaisesti erillisiä, sillä eri rotuihin kuuluvat ihmiset kykenevät lisääntymään keskenään. Tuskin on olemassa edes ihmisiä, jotka uskoisivat ihmisrotujen erillisyyteen.

Mutta vaikka "erillisiä" ihmisrotuja ei olekaan, niin silti on olemassa ihmisrotuja. Veikkaan, että yhdeksänkymmentäyhdeksän (99) prosenttia suomalaisista osaisi erottaa toisistaan Hollannin, Kenian, Korean ja Meksikonlaakson alkuasukkaat toisistaan yksilön ilmiasun (fenotyyppi) perusteella. Tämä tarkoittaa sitä, että on olemassa maantieteellisen alkuperän perusteella erotettavia ihmisrotuja.

Rotuerottelu ja kaikki rotusorto on tietenkin väärin, vaikka ihmisrotuja onkin.

Roturajat voivat olla kuitenkin sumeita. Esim. Australian aboriginaaleilla on täysin erilainen geneettinen historia kuin Saharan eteläpuolisen alueen alkuperäisasukkailla, vaikka he ulkonäöltään muistuttavatkin näitä. He ovat erittäin varhaisen alueelle muuttaneen väestön jälkeläisiä. Esim. 50.000 vuotta sitten on hyvä arvio alkuasuttajien saapumiselle Australian mantereelle. "Valkoinen" tai kaukasidinenkin rotu on hämmentävä tapaus, sillä siihen kuuluvien ihmisten ihonväri vaihtelee hyvin vaaleasta (pohjoismaalaiset) hyvin tummaan (monet intialaiset/pakistanilaiset).

Tuskaa tuottaa minulle erityisesti direktiivin maininta, että jotain tiettyä teoriaa ei EU voi hyväksyä. Tieteenteon tulisi olla riippumatonta poliittisista päättäjistä. Ainakin demokratiassa näin tulisi olla.

Voitaisiinko muuten päätellä näin: "Syrjintää rodun perusteella ei voi olla olemassa, koska rotuja ei ole olemassa"?

Direktiiviä tai sen ao. kohtaa on käsitelty myös Vihan punttisalilla eli Hommaforumilla. Oi, katso:

Keskustelua aiheesta Euroopan unioni ei hyväksy ihmisrotujen olemassaoloa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti