maanantai 6. elokuuta 2012

Suru-uutinen

Olin aikaisemmin puhunut kulttuurielämän vietosta. Viimeisenä nautittavana oluena niissä on ollut yleensä Flying Dog -panimon Double Dog Double Pale Ale. Kaksi päivää sitten kuulin kulttuurielämäntuntijakollegaltani Jannelta, että Alko on lopettanut tämän oluen tuonnin. Nyt se oli jo lopussa Myyrmäen Alkosta.

Double Dog Double Pale Ale on sellainen olut, että olemme antaneet sille ainoana kaikista oluista arvonimen "korkeammalta todellisuuden tasolta peräisin oleva olut".

Uutisen vuoksi itkin koko viimelauantaisen kulttuurielämän vieton ajan.

Tässä hieman tietoja oluesta:

Se on yhdysvaltalainen. Sitä on myyty 0,355 litran pullossa. Alkossa sen hinta on ollut viime aikoina 5,29 euroa.

Sen etiketissä on järjettömän näköinen kuva.

Se on 11,5-prosenttista. Maussa ei alkoholi kuitenkaan iske läpi kovin selvästi.

Flying Dog -panimon Double Dog Double Pale Ale on voimakkaan humaloinnin, korkean alkoholipitoisuuden ja koko sisällön takia erittäin iskevä. Se on täydellinen kokonaisuus sitä itseään. Bulkkioluesta ei voi edes puhua samana vuonna. Jos nauttii useamman oluen putkeen, niin Double Dog Double Pale Ale kannattaa suosiolla jättää viimeisenä nautittavaksi. Sen sisältö kantaa nimittäin pitkälle. Jos kehtaisi niin sanoa, niin tämä olut olisi todiste Jumalan olemassaolon puolesta.

Ja seuraavassa Alkon tietoja siitä:

Kuvaus: Kuparinruskea, täyteläinen, erittäin voimakkaasti humaloitu, sitruksinen, yrttinen, mausteinen, toffeinen, pitkä

Raaka-aineet: Pale ale-, karamelli- ja suklaamaltaat, humalina Millenium, Cascade ja Columbus, vesi ja hiiva

Tuottaja: Flying Dog on George Stranahanin ja Richard McIntyren alunperin Coloradon Aspeniin perustama panimoravintola. Nykyään panimo sijaitsee Frederickissä Marylandin osavaltiossa. Panimon nimi Lentävä Koira juontuu tarinan mukaan Georgen ja Richardin matkasta Himalajalle, jossa he näkivät lentävän koiran. Panimo on tunnettu rohkeasta kielestään sekä erikoisista etiketeistään ja tuotenimistään.


Katselin, mitä interwebissä oluesta sanotaan. Suutuin Oluenystävän blogille, kun siellä haukuttiin sitä.

Janne oli kuitenkin tänään saanut haalittua toisesta myymälästä Double Dog Double Pale Alea varastoon sen verran, että sitä riittää kahdeksaan seuraavaan kulttuurielämän viettoon. Sitten: finis aetatis.

Minun pitää jonain päivänä antaa hieman asiakaspalautetta Alkolle. Keraple!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti