perjantai 17. elokuuta 2018

Jotkut suomalaiset uusnatsit tekopyhiä?

Voi sanoa, että sellaiset suomalaiset uusnatsit ovat hieman tekopyhiä, jotka eivät osaa suomen kielen oikeinkirjoitusta. Pois lukien tietenkin lukihäiriöiset ja todella vähä-älyiset uusnatsit.

PS. Tuli tätä kirjoittaessa samalla mieleen sellainen, että ehkä suomen kielen oikeinkirjoitusta osaamattomat ei-lukihäiriöiset normaaliälyiset tai älykkäämmät uusnatsit eivät olekaan tekopyhiä. Kun natsien aatteen perustajan Adolf Hitlerin mukaan nk. arjalaiset ovat ihmisarvoisempia ihmisiä kuin muut, ja Hitlerin mukaanhan suomalaiset ovat ei-arjalaisia. Tosin hän Talvisodan jälkeen, kun näytti siltä, että Suomesta tulee jonkinlainen liittolainen natsi-Saksan kanssa, muutti suomalaiset vähän korkeampaan kategoriaan rotuhierarkiassaan, mutta suomalaisia hän ei silti edelleenkään katsonut täystosi-ihmisiksi. Siis, jos suomalaiset eivät ole saksalaisia eivätkä germaaneja muutenkaan, niin miksi suomalaisen uusnatsin pitäisi osata suomen kielen oikeinkirjoitus, kun saksan kielen osaaminen lienee uusnatseille paljon tärkeämpää?

2 kommenttia:

 1. En tiedä Hitlerin tarkkaa näkemystä suomalaisista, mutta hänen de facto -kakkosmiehensä, Reichsführer-SS Heinrich Himmler hyväksyi suomalaiset alkuvuodesta 1941 Waffen-SS-kelpoisiksi.

  Tarkennusta tuli SS-Wiking-divisioonan suomalaispataljoonan värväyksen valmistuttua:
  suomalaisten värväyksen loppuraportissa ilmoitettiin suomalaisia tarkastetun 2 009 ja hyväksytyn 1 566.
  Suomenruotsalaisten ”aitogermaanien” (eli ruotsia puhuvien suomalaisten), joita saksalaiset olisivat kovasti pataljoonaan toivoneet, osuus hyväksytyistä jäi 12 %:iin.
  Waffen-SS:n rotuspesialistit totesivat kuitenkin suomensuomalaisistakin varsin monen rodullisesti erinomaiseksi, joten saksalaiset päättelivät pohjoisen rodun olevan Suomen kansassa runsaslukuisemmin edustettuna, kuin lähtökohtaisesti olivat arvioineet.

  Loppukaneettina Himmler vieraili Suomessa kesällä 1942. Hän oli viettänyt puolet ajasta lääkintäkenraalimajuri Eino Suolahden huvilalla Tyrvännön Saarennossa Vanajan rannoilla ihas-tellen hämäläislasten vaaleaa tukkaa ja sinisiä silmiä.
  Päättäessään vierailunsa 6.8.1942 hän ilmoitti olevansa lopullisesti vakuuttunut, että suomalaiset kuuluvat arjalaiseen rotuun.

  Voipi hyvinkin olla, ettei Heinrich ehkä hyväksyisi nykyisiä suomalaisia uusnatseja Waffen-SS-kelpoisiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, usein suomalaiset uusnatsit ovat heikkoa ainesta. Mutta eivät kaikki aitosaksalaiset nuoretkaan aikoinaan sopineet Hitler-Jugendiin. Ja silti nämä nuoret saattoivat olla täysiä natseja.

   Himmler itse oli jossain määrin ei-arjalaisen oloinen, mutta hienoa, että hän kunnioitti noin paljon suomalaisia. Olisi kunnioittanut muitakin yhtä paljon, niin maailma olisi ollut piirun verran parempi.

   Poista