perjantai 3. elokuuta 2018

Kuka tahansa voi radikalisoitua, sanoo Suojelupoliisin erikoistutkija!

Kokoomusmielisen Verkkouutiset-lehden uutisartikkelin mukaan Suojelupoliisin erikoistutkija Saana Nilsson on sitä mieltä, että kuka tahansa voi radikalisoitua.

Minusta olisi erityisen paha juttu se, jos uusnatsit radikalisoituisivat. Mutta radikalisoitumistahan voi yleisen tajun mukaan ehkäistä riittävällä diskorahan määrällä, ymmärryksellä ja uskonrauhan suojeluun huomion kiinnittämisellä yhteiskunnassa. Jälkimmäiseen liittyen minusta on kauheata, jos ihmisten syvimpiä tuntoja loukataan. Sellainen vaatii aina valtionsyyttäjää ottamaan asian käsiteltäväkseen. On olemassa sellainen asia kuin sananvastuu.

4 kommenttia:

 1. Kuulostaa vähän apologialta eli uskon/sananvapauden puolustamisesta Tiettyjä ihmisiä pitää suojella itseltään (vrt.holhoustoimi) että valtiossa säilyisi mahdollisuuksien mukaan rauha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijoitin sujuvasti kirjoituksessani muslimien tilalle natsit.

   Oikeasti kannatan liberaalia näkemystä sananvapaudesta, eli sananvapauden rajoitusten tulee olla mahdollisimman pieniä.

   Poista
 2. Kyllähän tuossa Saanan ajatuksessa tietty pointtikin oli:
  muistaakseni Juha Siltala (joku hänen kollegansa joka tapauksessa) kuvaili 1990-luvulla suomalaisen yhteiskunnan tilannetta termillä "maksettu rauha".

  Hän viittasi sillä kohtalaisen kattavaan sosiaaliturvaan, joka passivoi tehokkaasti niitä yhteiskunnan kerroksia, jotka olisivat muutoin voineet olla alttiita radikalisoitumaan joko kommunistisiin tai kansallissosialistisiin äärijärjestöihin.
  Leipää ja sirkushuveja keskioluen (das flussige Brot, kuten saksalainen sanoo!) ja televisioidun jääkiekon muodossa, niin kapinointi ei jaksa kiinnostaa. Juodaan kaljaa...

  Tilanne vain on noista ajoista muuttunut radikaalimmanpuoleisesti. Maassamme on nyt radikaaleja määriä väkeä, jonka radikalisoitumisen ehkäisemiseen tarvitaan jotain aivan muuta.
  Onpa heistä radikaalin moni tullut maahamme jo valmiiksi radikaalina odottamaan sopivaa hetkeä päästää radikaalisuutensa valloilleen.

  Heidän passivoimisekseen ei voi tehdä yhtikäs mitään. Heitä voi vain estää poistamalla heidät maasta, mutta jos niin yritetään tehdä, täyttyvät lentokoneet seisovista ja itseään kuvaavista nuorista vihreistä naisista.

  Eipä tässä siis voi muuta kuin yrittää olla radikalisoitumatta itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaikea nutistaa radikaalina oloa myöskin, kun vaikutusvaltaiset ryhmät yhteiskunnassamme vastustavat radikalismin tuhoamista.

   Poista