keskiviikko 22. elokuuta 2018

Homoseksuaalisuutta ja pedofiliaa tuskin tullaan rinnastamaan

Jyväskylän yliopiston kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka oli herättänyt suurta vihastusta Oikea Media -lehden Vieraskynä-palstalla julkaistulla kirjoituksellaan, ja lisäksi sitä oli laajalti pidetty huonona siirtona. Oikea media on konservatiiviseksi itsensä esittelevä vastamedia siinä merkityksessä kuin se ei ole vanhamediaan kuuluva julkaisu. Mies oli pitkässä kirjoituksessaan lausunut mm. näin:
Miten pitkälle tämä muutosprosessi tulee johtamaan? Jotkut tutkijat ovat esittäneet, että mielikuvat seksuaalisen suuntautumisen synnynnäisyydestä ja muuttumattomuudesta luovat perustan myös kampanjalle pedofiilien seksuaalioikeuksien puolustamiseksi. Kun pedofilia aletaan medioissa esittää synnynnäisenä ja muuttumattomana seksuaalisena suuntautumisena ja tähän yhdistetään aikamme seksologian käsitys lapsesta seksuaalista nautintoa etsivänä ja tarvitsevana olentona, jolla on seksuaalioikeuksia, luodaan perusta prosessille, joka voi vähitellen johtaa ensin pederastian ja sitten pedofilian hyväksymiseen ja laillistamiseen.
Jyväskylän yliopisto on sanoutunut irti kohun aiheuttaneesta kirjoituksesta, ja ylioppilaskunta on tulkinnut professorin rinnastavan siinä homoseksuaalisuuden ja pedofilian.

Kun minä tekstiä oikein vahtaan silmilläni, niin kyllä minustakin professori rinnastaa siinä ne keskenään. Ei tuossa pätkässä, mutta tekstikokonaisuudessa kuitenkin. Se on minusta väärin. Ja väärin on mielestäni sekin, että kasvatustiedettä nimitetään kasvatustieteeksi eikä -opiksi. Latinaksihan tieteet voidaan jakaa kahtia kahteen kategoriaan. Kovemmat kategoriaan scientia ja vähemmän kovat kategoriaan studia. Lukija osannee päätellä, kumpaan kategoriaan "kasvatustiede" kuuluu.

Mutta anteeksi pieni sotani kaiken maailman nimityskulttuureita kohtaan.

Mitä tulee itse asiaan, niin uskon kyllä niin homoseksuaalisuuden kuin pedofiilisen taipumuksen olevan synnynnäisiä. Jossain määrin saattaa olla kysymys kohdun hormonaalisista olosuhteista, ja jossain määrin saattaa olla kysymys jopa geeneistä. Harvinaisissa tapauksissa kysymys voi olla myös aivovaurioista.

Mutta mielestäni se professori Puolimatkan kirjoituksessa on vinossa, että homoseksuaalisuutta ja pedofiliaa tullaan tuskin koskaan länsimaisissa yhteiskunnissa rinnastamaan toisiinsa. Koska siinä ei ole mitään tolkkua, ja sellainen olisi liian paksua jopa länsimaiselle yhteiskunnalle. Homoseksuaalisuudessa on kysymys seksuaalisesta suuntautumisesta, jonka käytännön toteuttaminen ei haittaa ketään, ei yksilöitä eikä yhteiskuntaa, ellei kysymys ole jostain pappisvallasta tai sellaiseen päin ainakin jossain määrin kallellaan olevista ihmisistä tai yhteiskunnista. Pedofiliassakin on toki kysymys seksuaalisesta suuntautumisesta, mutta sen käytännön toteuttaminen taas tuottaa pysyvää henkistä vahinkoa lapselle ja hänen kehitykselleen riippumatta siitä, mitä pedofiili asiasta kuvittelee. Siksi en koe, että on järkevää Puolimatkan tekemällä tavalla rinnastaa homoseksuaalisuus ja pedofilia toisiinsa.

Professori Puolimatkan tapaa kohdella tosiasioita tässä asiassa voisi verrata vaikka sellaiseen, että joku sanoisi, että heteroseksuaalit tykkäävät paneskella eri sukupuolta olevia lapsia, ja homoseksuaalit tykkäävät paneskella samaa sukupuolta olevia lapsia.

Muuten kannattaa lukijan mielellään lukea koko professori Puolimatkan teksti. Vaikka hän lienee tässä asiassa väärässä, kirjoitus saattaa herättää ajatuksia, ja joka tapauksessa kirjoituksen lukemalla pääsee selville miehen laajemmista perusteluista näkemykselleen.

PS: Muutin hieman tekstiä soveltuvilta osin, kun siteeraamassani pätkässä ei näy suoraan eikä väärään homoseksuaalisuuden ja pedofilian rinnastamista. Toki itse pitkässä tekstissä ollaan jonkin verran siihen suuntaan kallistumassa.

3 kommenttia:

 1. En itse osaa nähdä Puolimatkan kirjoituksessa viitauksia homoseksualismiin (ehkä sekin on katsojan silmässä), mutta ihmettelen, että tähän pedofilia-asiaan suhtaudutaan ikään kuin se olisi uusi.

  Joskus 10-luvun alussa esimerkiksi Saksan Vihreissä oli hyvinkin huomattavaa kiinnostusta ajaa lasten ja aikuisten välisen seksin vapauttamista ja Saksassa asiaan liittyi isompiakin kohuja. Cohn-Bendit joutui kritiikin kohteeksi, kun hän oli esittänyt jo vuonna 1975 ilmestyneessä kirjassaan ”Le Grand Bazar” omituisia lausuntoja aikuisten ja lasten välisestä seksistä. Der Spiegel kirjoitti vuonna 2011 "lastentarhan seksuaalivallankumouksesta":
  " One of the goals of the German 1968 movement was the sexual liberation of children. For some, this meant overcoming all sexual inhibitions, creating a climate in which even pedophilia was considered progressive." Samoihin aikoihin Suomenkin Vihreissä ajettiin samankaltaista suvaitsevaisuutta, suojarajojen alentamista ja esimerkkinä Vihreiden suvaitsevaisuudesta yksi ote Otto Lehdon blogi-kirjoituksesta samoihin aikoihin:

  "Toki eläimistä ja lapsista pitää erityistä huolta, ja siksi tarvitaan lainsäädäntöä suojelemaan näitä erityisryhmiä. Mutta sekä insesti- että eläinteensekaantumiskysymyksessä nämä lastensuojelullis- ja eläinsuojelullis-kysymykset toimivat usein lähinnä tekosyinä puuttua aikuisten ihmisten yksityiselämään, ennen kaikkea muiden ihmisten ällöttäviltä, oudoilta ja vierailta tuntuviin makuuhuone- (tai vaikka sitten talli-) puuhiin.

  Ylipäänsä poliitikkoja kiinnostaa huolestuttavan paljon muiden aikuisten ihmisten (tai ihmisten ja lemmikkien) väliset vapaat kanssakäymiset - sitäkö se holhousvaltiossa eläminen teettää? Itse uskon, että puritaaninen seksuaalimoraali ja konservatiivinen kulttuuri ovat vielä hyvin elossa Suomessa, ja siksi nostan hattua Hanna Hakolle ja vihreille nuorille ylipäänsä (joihin toki itsekin kuulun), että uskaltavat puhua asioista, joista monet vaikenisivat."

  Itse pidän Puolimatkan huolta aiheellisena ja asian lisätutkimista tarpeellisena. Olen aika varma, että kun hänen tutkimustyönsä jatko tullaan aikanaan julkaisemaan, nyt häneen kohdistetut hyökkäykset näyttävät säälittäviltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos Puolimatkan ounastelemaa kehitystä olisi edessä, se tulisi tietenkin estää.

   Uskon ja toivon pedofilian olevan kuitenkin suurin piirtein ikuisesti länsimaisten ihmisten mielestä kurja asia. Islamilaisen kulttuurin rantautuminen Eurooppaan ja länsimaihin voi toki tuoda oman osansa soppaan, kun kerran islamilaisen perimätiedon mukaan profeetta Muhammad pani avioliiton täytäntöön Aishan kanssa tytön ollessa yhdeksänvuotias.

   Minulla on pyrkimys tulkita ihmisten sanomisia hyväntahtoisesti, mutta sain kuitenkin tekstistä sellaisen kuvan kuin sain.

   Poista
 2. Muutin hieman tekstiä soveltuvilta osin, kun siteeraamassani pätkässä ei näy suoraan eikä väärään homoseksuaalisuuden ja pedofilian rinnastamista. Toki itse pitkässä tekstissä ollaan jonkin verran siihen suuntaan kallistumassa.

  VastaaPoista