maanantai 30. huhtikuuta 2018

Huuda, jos sattuu: Ridiculousness-ohjelma

Jos ketään kiinnostaa, niin tapaan katsoa Ridiculousness-ohjelmaa aina välillä. Se tulee ulkomaiselta MTV:ltä, siis kanavalta, joka tunnettiin ennen nimellä Music Television, jota nimeä käytän siitä itse edelleen, koska siten on helpompi puheessa erottaa se toisesta MTV-nimisestä kanavasta. Nykyäänhän kanavalla näytetään suhteellisen harvoin enää musiikkivideoita. Syytämme siitä teknologista kehitystä, joka näyttäytyy ennen kaikkea Youtube-videoidentoistopalvelun muodossa.

Ohjelmassa näytetään erilaisia viraalivideoita, yleensä pieleen menneitä temppuja, joita juontaja ja ohjelman kaksi muuta pysyvää tähteä sekä vieraat kommentoivat. Muunkinlaisia videoita välillä näytetään.

Videoita ohjelmaan otettaessa on pyritty löytämään varmistus siitä, että kenellekään videoissa esiintyneelle ei ole käynyt todella huonosti, esim. kalpaten. Niin, ja tekijöille on tärkeää, ettei kukaan lähetä videoita tai internetosoitetta videoon heille. He eivät katso niitä eivätkä näytä niitä ohjelmassa, koska se rohkaisisi ihmisiä typeryyksiin.

Ridiculousness-ohjelmaa juontaa entinen ammattilaisrullalautailija Rob Dyrdek. Ohjelmat muut pysyvät tähdet ovat Sterling "Steelo" Brim ja Chanel West Coast. Edellinen on neekeri, joka hoitaa videoidennäyttöpaneelia ja kommentoi myös ohjelmaa. Jälkimmäinen on valkoinen nainen ja räpmuusikko, jonka musiikista en taida pitää ja joka taitaa myös olla tekoblondi. Hänkin kommentoi ohjelmaa.

Ohjelmassa on myös studioyleisö.

"Steelo" hoitaa hommansa suvereenisti ja on melko hyvä bongaamaan videovirrasta yksityiskohtia. Häneltä myös jossain määrin puuttuu kyky suodattaa sanomisiaan. Chanelilta taas lohkeaa usein erikoisia kommentteja. Kuten kerran, kun Rob kysyi pysyviltä vierailta, että miten lämpöhakuinen ohjus heidän mielestään toimii. Chanel vastasi hänelle, että se menee peppuun. Toisen kerran Chanel taas luuli videossa näkynyttä norsua sukupuuttoon kuolleeksi mammutiksi.

Ja jos ketään kiinnostaa, niin en koskaan hauku ketään neekeriksi.

Useimmissa ohjelman jaksoissa mukaan on kutsuttu joku vieras. Osa vieraista on Dyrdekin henkilökohtaisesti tuntemia.

Se pistää oikeasti vihaksi, että ohjelman vakiokasvot nauravat välillä turhan herkästi sellaisten videonpätkien kohdalla, joissa ihminen kokee jotain todella kamalaa tai tuskallista.

Jos ihminen ehdoin tahdoin yrittää jotain kamalaa temppua ja loukkaantuu sen vuoksi, nauraminen sellaisen takia ei mielestäni ole välttämättä liian pahaa. Mutta se on mielestäni todella ikävää, jos vakiokasvot nauravat katketakseen silloin, jos joku videossa tekee ikävän, satuttavan tempun jollekin toiselle ihmiselle.

Chanel osaa toisaalta toisinaan levittää kasvoilleen maailman osaaottavimman ilmeen, kun jollekin näytetyn videon henkilölle on tapahtunut hänen mielestään jotain liian kaameata. Hieno on myös hänen järkyttynyt hoomoilasena-ilmeensä.

Ohjelman antiin ikävästi kuuluu myös satunnainen lihaville ja hillbilly-tyyppisille ihmisille nauraminen ja muu arvosonta. Dyrdek myös nimitti kerran yhdessä jaksossa laamoja, lempieläimiäni, "roskahevosiksi". Englanniksi ilmaisu kuuluu siis "trash horses". Tämä on syvältä.

Onneksi Duudsonit oli sentään kerran kutsuttu ohjelmaan vieraiksi. Se olikin mainio jakso. 

Ridiculousness on lähes mahdollisimman alaluokkainen tv-ohjelma. Toki Big Brother on vielä alaluokkaisempi, jos sellaista pitää etsiä. Mutta kun ohjelman vieraatkin tavallaan ovat melko pitkälle saman tason ihmisiä, vaikka jokainen näistä onkin oman alansa ammattimies tai -henkilö. Vaikka en ole mikään oopperan suuri ystävä, niin se saa minut toivomaan, että sarjaan tulisi edes joskus vieraaksi oopperalaulaja.

Olen muuten ohjelmaa katsomalla oppinut yhdysvaltalaiseen slangisanastoon kuuluvan kaveria tms. merkitsevän sanan "homie".

Koska itse ajattelen ja puuhailen jatkuvasti kauhean syvällisiä (esimerkiksi kelpaa vaikka tämä), tarvitsen jotain, jonka avulla pääsen hellittämään hetkeksi. Siksi elämääni on kuulunut Ridiculousness.

Ennen tapasin katsoa ohjelmaa arkisin klo 1.00-2.30 yöllä. Nykyisin ohjelmaa näytetään arkipäivisin puoli yhdestä kahteen. Tämä on pistänyt suunnitelmani uusiksi. En katso ohjelmaa enää niin usein kuin aikaisemmin, koska olen tapoihini piintynyt lurjus.

Lauantain jälkeisinä öinä useimmiten nykyäänkin katson ohjelmaa tuntikaupalla. Asiaan kuuluu myös se, että jossain vaiheessa näinä öinä tapaan keittää kaksi paketillista currypikanuudeleita. Ne saattavat pistää minulla pakin sekaisin. Mutta minusta on outoa se, että MTV näyttää Ridiculousnessistä yhä uudestaan uusintoja.

...

PS. 27.8.2021: Ko. MTV on nykyään kuulemma jonkinlainen nuortenkanava eikä se ilmeisesti näy enää omassa televisiossani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti