torstai 3. toukokuuta 2018

K18: Miksi sikiö on hyvänlaatuinen kasvain

Tässä yhtenä päivänä olin lueskellut kaikki abortista kirjoittamani blogimerkinnät. Ja mieleni teki kirjoittaa aiheesta sikiö hyvänlaatuisena kasvaimena.

Jos äiti haluaa sen solumöykyn, joka hänen kohdussaan kasvaa, syntyvän, on epähienoa hänelle päin naamaa nimittää hänen solumöykkyään hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi. Sen sijaan pitää nimittää sitä vauvaksi tai lapseksi. Vaikka kaikkihan me tiedämme, että vasta syntynyt lapsi on lapsi. Ennen syntymäänsä solumöykky on vain potentiaalinen, ei todellinen ihminen. Näin lääketiede on meitä opettanut.

Mutta jos nainen ei halua synnyttää sitä solumöykkyä, niin on aivan asiallista silloin nimittää sitä hyvänlaatuiseksi kasvaimeksi. Näin on myös lääkärille helpompaa kaapia se pois. "Ei, ei se ole lapsi, se on pelkkä solumöykky."

Hyvänlaatuinen se solumöykky on sen vuoksi, että se ei lähetä etäpesäkkeitä.

Itse olen elämäni aikana tuntenut monia entisiä solumöykkyjä.

Tämä pelkkä solumöykky -ajatus on myös siitä kätevä, että sen avulla on mahdollista saada eliminoitua kaikki sellaiset solumöykyt ennen syntymäänsä, joilla on jokin vamma tai perinnöllinen sairaus. Synnyttyään tällainen solumöykky olisi henkinen ja taloudellinen taakka paitsi itselleen, niin myös vanhemmilleen, veljilleen, siskoilleen ja yhteiskunnalle. Usein kysymys on tällöin myös käytännön eugeniikasta.

Mutta luonnollisesti tämä ei päde silloin, kun syntynyt solumöykky vasta syntymisensä jälkeen vammautuu, tai sairastuu vakavasti, esim. syöpään. Vaikka olisi lapsikin kyseessä. Silloin häntä tulee hänen vanhempiensa, sisarustensa ja yhteiskunnan auttaa kaikin voimin.

Pitää myös muistaa, että nykylääketiede ei millään ilveellä mahdollista päihdeäidin pakollista hoitoonohjausta silloin, kun hänen sikiönsä on vielä pelkkä solumöykky hänen kohdussaan. Sellainen olisikin tuomitsevaa käyttäytymistä. Kun kerran sikiö on pelkkänä solumöykkynä osa naisen ruumista, niin sillä ei ole mitään oikeuksia. Sen sijaan, jos solumöykyn synnyttyä hänen äitinsä tekee hänelle jotain ikävää, niin sitten on virkavallan aika pistää nainen rautoihin.

Samasta syystä, jos joku aiheuttaa raskaana olevalle naiselle ruumiinvamman, jonka seurauksena solumöykky kuolee, niin silloin kyse on pelkästä ruumiinvamman tuottamisesta, ei murhasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti