blogi jonka tarinointi ei oikein ole sopusoinnussa sen enempää järkiperusteisen maahanmuuttopolitiikan vastustamisen, oikeinajattelun, konformismin, eläinten kiusaamisen kuin hyvän oluen päälle sylkemisenkään kanssa

lauantai 19. toukokuuta 2018

Meghan Markle pääosassa: Nykyään ihmiset jaetaan ihon tummuusasteen mukaisiin ryhmiin

Jokin aika sitten Ylen sivuilla julkaistui uutisartikkeli Tummaihoiset britit ovat Meghan-huumassa - prinssin morsiamesta toivotaan Britannian Obamaa.

Olen muissakin uutisissa huomannut, että ihmiset jaetaan nykyään ryhmiin ihon tummuusasteen perusteella. Itse pidän tätä vähän outona. Eli ihmisten kaikkialla maailmassa pitäisi tuntea erityistä yhteyttä sellaisiin ihmisiin, joiden ihon tummuusaste on sama tai suurin piirtein sama kuin itsellä.

Kuinka moneen ihon tummuusasteen mukaiseen ryhmään ihmiset sitten jaetaan? Mistä löytäisin tämän tiedon?

PS. Tänään lauantaina 19.5. Herran vuonna 2018 Yhdistyneen kuningaskunnan prinssi Harry ja Meghan Markle purjehtivat avioliiton satamaan. En katso häitä, koska se on niin rahvaanomaista.

2 kommenttia:

 1. Entä onko tummuus arvotettavissa vertikaalisen asteikon lisäksi myös horisontaalisesti, eli onko afrikkalaistaustainen tummuus arvokkaampaa kuin intialaistaustainen tummuus?
  Miten sijoittuisi melanesialaistaustainen tummuus verrattuna kahteen edellämainittuun sekä australialaiseen aboriginaalitaustaiseen tummuuteen?

  Nämä eivät liene kuitenkaan kovin merkittäviä seikkoja, koska en muista näitä pahemmin pohditun tummaihoisuutta ihasteltaessa. Olisikohan syytä?
  Eikö nykytilanne saata mahdollisesti jopa sortaa jotakuta, joka ei edes tiedä ainakaan vielä olevansa sorrettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu. Tästä pitäisi tehdä kattava selvitys kyllä.

   Poista