maanantai 21. toukokuuta 2018

Kansanedustaja Susanna Koski ja ihmisen oma taivaanranta

Susanna Koski on Kokoomuksen kansanedustaja, jolla hiukset ja kulmakarvat ovat erivärisiä. Olen erivärisyydestä sinänsä kirjoittanut aikaisemmin blogiini, mutta se ei ole nyt tärkeätä.

Puhun siitä, että Koski ja työtön Anna-Maija Tikkanen keskustelivat kahteen otteeseen Ylen Kuplat-ohjelmassa yrittäen löytää jotain ihmisyyttä toisesta. Ylen sivuilla julkaistui aiheesta ihan mainio artikkeli Toimittajalta: Tavoitteena oli lisätä vuoropuhelua – Hups, teinkin jutun, jossa Koski ja Tikkanen kömpivät entistä syvemmälle poteroihinsa ja myös toinen aiheeseen jotenkin liittyvä artikkeli Oikeistolainen ajattelu on Suomessa harvinaista – Susanna Kosken aate punnittiin työttömän kohtaamisessa.

Näiden kahden ihmisen julkinen kohtaaminen herätti suurta vihastusta, ja Susanna Kosken asennoitumista on laajalti pidetty huonona siirtona. On katsottu, että hän ei lopulta kykene asettumaan huono-osaisemman lähimmäisen asemaan.

Ilta-sanomien sivuilla taas julkaistui artikkeli Espoolainen kunta­poliitikko hämmästelee Susanna Kosken esiintymisestä noussutta kohua: ”Ei empatia tarkoita sitä, että voihkii ja kyynelehtii vieressä”. Artikkelin espoolainen kuntapoliitikko on Susanna Kosken puoluetoveri Tere Sammallahti, joka minusta vaikuttaa ulostulojensa perusteella melko liberaalilta henkilöltä. Mies julkaisi perjantaina myös blogissaan aihetta käsittelevän merkinnän Susanna Koski ja empaattiset inkvisiittorit.

Hyvä että joku sentään haluaa antaa Susanna Kosken puheille hyväntahtoisen tulkinnan. Itse sanoisin, että varmaankin kansanedustaja on halunnut ymmärtää ja tunnustaa täysillä Anna-Maija Tikkasen ihmisarvon. Ehkä hän ei ole täysin tässä onnistunut, mutta mielestäni se johtuu siitä, että ihmisen on vaikea ymmärtää sellaista, mikä on hänen kokemusmaailmansa ulkopuolella. Ihminen leimautuu omaan kokemukseensa sekä lähimmän viiteryhmänsä ajatusmaailmaan.

Susanna Kosken taivaanranta ei vain täysin yllä Anna-Maija Tikkasen luokse. Tämä johtuu siitä, että hänkin on vain ihminen.

Vaikka itse varmaankaan en haluaisi äänestää ketään Susanna Kosken kaltaista, tai yleensä kokoomuslaista, en halua myös leimata tätä täydeksi kusipääksi tapahtuneen asian vuoksi.

PS. Ja lopuksi vielä linkit pariin asiaan liittyvään juttuun:

Ylen uutisartikkeli: Susanna Koski syyttää kiivaasta keskustelusta vasemmistoa: "Pahin henkilökohtainen hyökkäys miesmuistiin"

Ylen Areena: Työtön Anna-Maija Tikkanen ehdottaa ilmaista nettiä ja bussilippua köyhille - Susanna Kosken ja Tikkasen keskustelun pitkä versio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti