blogi jonka tarinointi ei oikein ole sopusoinnussa sen enempää järkiperusteisen maahanmuuttopolitiikan vastustamisen, oikeinajattelun, konformismin, eläinten kiusaamisen kuin hyvän oluen päälle sylkemisenkään kanssa

tiistai 15. toukokuuta 2018

Krapula on Jumalan luoma rangaistus: sitä älköön kukaan tuhotko keksinnöillään

Tekniikan maailma -lehdessä julkaistussa artikkelissa kerrotaan, että lääke krapulaan on ehkä löydetty. Tähän mennessä on tehty hiirikokeita, mutta kokeet ihmisillä alkavat piakkoin.

Yhdysvaltalainen tutkimusryhmä on nimittäin kehittänyt maksasoluista luonnollisesti löytyviä entsyymejä sisältäviä nanokapseleita, jotka ovat hiirikokeissa osoittautuneet varsin tehokkaiksi alkoholin haittojen vähentämisessä. Entsyymit tehostavat maksan kykyä hajottaa alkoholia ja vähentävät aineenvaihduntaprosessina syntyvän vereen kulkeutuvan asetaldehydin määrää.

Sitten kun ja jos lääke saadaan joskus ihmiskäyttöön, sillä voi hoitaa hyvin päihtyneitä tai yliannostuksesta kärsiviä ihmisiä. Tämä on sen hyvä puoli. Lääkkeen huono puoli on mielestäni se, että se vähentää krapulan määrää. Alkoholi on minusta hyvä päihde juuri siitä syystä, että se aiheuttaa vastavaikutuksen eli krapulan. Se on Jumalan luoma päihde. Jumalan tekosiin älköön puututtako!

Vuosi takaperin samassa lehdessä oli julkaistunut toinen alkoholiin liittyvä mielenkiintoinen artikkeli, jossa kerrotaan brittiprofessori David Nuttin kehittäneen synteettisen alkoholin muodon, joka ei ole myrkyllistä eikä aiheuta krapulaa. Synteettinen huumausaine on nimeltään Alcosynth.

Nutt on kehittänyt synteettisen alkoholinsa rinnalle myös vastalääkettä, jonka nautittuaan bilehileet pystyisivät ajamaan kotiinsa autolla aiheuttamatta vaaraa itselleen tai muille.

Näihin keksintöihin pätee sama vastalauseeni kuin em. krapulalääkkeeseen.

Artikkelissa kerrotaan osuvasti myös, että A-klinikkasäätiön johtava ylilääkäri Kaarlo Simojoki näkee synteettisessä alkoholissa perinteisen alkoholin korvaajana monia kysymysmerkkejä:

"Alkuun voisi pohtia sitä, onko hyvä asia, että voisimme humaltua ilman krapulaa. Psyykkisesti krapulalla on tehtävänsä lisäjuomisen ehkäisyssä. Kuten olen joskus todennut: ilman krapulaa ihmiskunta olisi juonut jo itsensä hengiltä."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti