lauantai 28. huhtikuuta 2018

Vatsassa kiertää, rintaan pistää ja vituttaa

En lopetakaan kauhean suositun kaupallisen sosiaalisen median yhteisöpalvelun Facebookin käyttöä, koska olen niin tyhmä. Olin valmistautunut lopettamiseen jo monen päivän ajan. Julkaisin jopa muutama päivä sitten blogimerkinnän aikeestani.

Mutta näin siinä sitten kävi. Koska yksi entinen koulukaverini oli juuri ilmoittanut haluavansa Facebook-kaverikseni. Ja koska suurin piirtein samanaikaisesti yksi parhaista kavereistani oli tullut Facebook-seinälleni lausumaan, että ei.

Ja on niitä muitakin syitä: Koska pari muuta tuttua olisi joutunut yhteyksissään minuun päin ikään kuin tyhjän päälle. Ja koska eivät myöskään pari muuta tuttuani ilmeisesti olleet aikeestani kovin mielissään.

Joten pidetään tämä nyt toistaiseksi. Ei se paljoa maksa. Vaikka yksi hyvä tuttuni oli kyllä tukenut alkuperäistä päätöstäni.

Yksityisyyteni on halpaa.

Vatsassa kiertää, rintaan pistää ja vituttaa.

Mutta perskale, jos haluat todella kovaan joukkoon, niin liity kevyesti käyttämääni Diaspora-nimiseen avoimen lähdekoodin kilpailijaan, jos et siellä jo ole, ja pyydä minua Diaspora-kaveriksi. Diasporassa käyttäjä ei ole tuote vaan käyttäjä, jossa hän omistamansa palveluun laittamansa datan omistaa vielä palveluun laittamisen jälkeenkin.

Saatana!

Niin, ja joudun nyt sitten kuitenkin jonain päivänä reagoimaan Facebookin nalkutukseen käyttöehtojen muuttumisesta.

PS. Jo ennen tämän blogimerkinnän julkaisemista olen saanut ovista ja ikkunoista melko paljon hirveän myönteistä palautetta siitä, että jään Facebookiin. Hyvä ettei kultatuolissa kannettu! Ehkä sosiaalisten suhteiden ylläpidon vuoksi Facebookiin jääminen ei ole kauhean iso synti.

2 kommenttia:

  1. Minä olen toistaiseksi pysynyt ulkona facebookista. Omana itsenäni ei huvita rekisteröityä, ja Reijo Koiraana se ei käsittääkseni ole mahdollista. Mutta tuota Diasporaa voisi ehkä harkita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei. Diasporassa on vain kovin vähän väkeä. Mutta olisi hienoa, jos väkimäärä siellä lisäntyisi.

      Poista