lauantai 7. huhtikuuta 2018

Venäjän myrkytysoireet

Entinen kaksoisagenttina Yhdistyneen kuningaskunnan tiedustelupalvelun hyväksi toiminut Venäjän sotilastiedustelu-upseeri Sergei Skripal ja hänen tyttärensä Julia myrkytettiin hermomyrkyllä maaliskuussa kuluvana Herran vuonna 2018. Myös kolme tapausta tutkinutta poliisia sai oireita myrkystä.

Venäjä on kovasti ilmaissut haluaan päästä tutkimaan myrkytystä. Mutta Venäjän päästäminen mukaan tutkimuksiin olisi yhtä tolkullista kuin natsien päästäminen mukaan tutkimaan sitä, hyökkäsikö natsi-Saksa Puolaan vuonna 1939 syyskuun ensimmäisenä päivänä vai hyökkäsikö Puola natsi-Saksaan.

Venäjän oligarkian ystävät muuten eivät yleensä tapaa muistaa, että ei pelkästään natsi-Saksa hyökännyt Puolaan vuoden 1939 syyskuussa, vaan myös Neuvostoliitto teki saman. Tämän teki mahdolliseksi se, että maat olivat solmineet keskenään liiton edeltävänä elokuuna.

...Julia on selkeästi jo parantumaan päin ja hänen isänsäkin on päässyt yli kriittisen vaiheen. Hyvä niin. Ei yksikään maa saisi salamurhata ihmisiä.

PS. Voit niin halutessasi myös käydä tarkastamasssa Tiede-lehden keskustelupalstan 6.3.2018 aloitettua ketjua Putin tappoi taas?. Jo paljon on ketjussa ehditty keskustella (yli sata sivua koossa!).

2 kommenttia:

 1. Yksikään valtio ei tietenkään saisi salamurhata ihmisiä, mutta pelkäänpä pahoin sitä tekevän huomattavasti useamman valtion kuin tiedetään. Listalla saattaisi olla valtioita, joista ei kukaan olisi koskaan voinut edes kuvitella sellaista.

  Me emme kuitenkaan tiedä niistä mitään, koska kyseiset valtiot ovat toteuttaneet salamurhansa tavoilla, jotka on saatu näyttämään luonnolliselta kuolemalta tai tapaturmalta. Venäjä toimi nyt aivan päinvastoin.

  Venäjä yritti murhata Skripalit tavalla, joka osoittaa suoraan kohti Kremliä, vaikka olisivat varmasti osanneet tehdä sen salaisestikin.
  He halusivat vain haastaa läntisen maailman. Teossa on, sanoisinko, puberteettista uhmaa: mä teen mitä mä haluun, muahan ei kukaan rajoita!

  Teko sijoittuu siis salamurhan ja julkimurhan oudohkoon välimaastoon.

  VastaaPoista