torstai 5. toukokuuta 2016

Ovatko Sons of Anarchy- ja Peaky Blinders -tv-sarjat hyväksi minulle?

'Sons of Anarchy' on fiktiivinen tv-sarja, jonka pääosassa on yhdysvaltalainen moottoripyöräkerho Sons of Anarchy ja sen prosenttijengiläiset. 'Peaky Blinders' taas on fiktiivinen tv-sarja, jonka keskiössä on samanniminen gangsterijärjestö Englannissa ensimmäisen maailmansodan jälkeen. Tämä sarja perustuu hyvin hatarasti tositapahtumiin, siis sikäli, että tuonniminen gangsterijärjestö todella oli aikoinaan ollut olemassa.

'Murdochin murhamysteerit' (engl. 'Murdoch Mysteries') taas on fiktiivinen tv-sarja, jonka keskiössä on torontolainen ylikonstaapeli William Murdoch ja poliisiasema nro 4. Sarjan tapahtumat sijoittuvat ajallisesti 1800-luvun lopusta 1900-luvun alkuun. Murdoch on nerokas poliisimies, joka muun ohella harrastaa keksintöjen tekemistä. Täytyy sanoa, että on sääli, ettei William Murdochia ole oikeasti ollut olemassa. Murdoch tapaa sarjassa aina silloin tällöin myös aikansa kuuluisuuksia. Mieleeni jäi elävästi jakso, jossa oli Mark Twain, jota muuten esitti alkuperäisessä Star Trek -sarjassa kapteeni Kirkiä esittänyt William Shatner. Että minä nauroin, kun tunnistin näyttelijän!

'Murdochin murhamysteerien' päähenkilöt ovat minulle kuin perheenjäseniä huolimatta siitä, että he ovat fiktiota, ja meitä erottavasta sadan vuoden aikajaksosta.

Mutta jotenkin samastun selvästi enemmän yllä mainitsemieni tv-sarjojen, joissa päähenkilöinä ovat rikolliset, päähenkilöihin. Tulisiko minun olla tästä huolissani?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti