lauantai 7. toukokuuta 2016

Fobiasta natsismia kohtaan

Monilla ihmisillä on fobia kansallissosialismia eli tuttavallisemmin natsismia kohtaan. Kansallissosialismifobian tuntomerkit ovat:

1. Natsismia pidetään yhtenäisenä ilmiönä, joka on muuttumaton, taantumuksellinen ja paikalleen pysähtynyt.
2. Natsistista kulttuuria pidetään omaan kulttuuriin verrattuna huonompana tai alempiarvoisena. Natsismi nähdään raakana, järjettömänä, alkukantaisena ja sukupuolisyrjintää harjoittavana.
3. Natsismia pidetään väkivaltaisena, hyökkäävänä, sotaisana, terrorismia tukevana ja valloituksenhaluisena, maailmanvaltaan pyrkivänä ideologiana.
4. Natsismia pidetään poliittisena ideologiana, jota käytetään poliittisiin ja sotilaallisiin tarkoituksiin.
5. Koetaan, että natsismi ei hyväksy arvostelua eikä huumoria, vaan vastaa väkivaltaisesti kaikkeen muualta tulevaan arvosteluun.
6. Vihamielisyyttä natsismia kohtaan käytetään oikeutuksena natseihin kohdistuvaan syrjintään ja kaiken natsistisen torjuntaan.
7. Natsisminvastaista vihamielisyyttä pidetään luonnollisena ja normaalina asiantilana.

Itsekin olen muuten vahvasti syyllistynyt fobiaan kansallissosialismia kohtaan eräässä kirjoituksessani.

PS Kiitoksia Vasarahammer-blogin pitäjälle suuresta ja mittavasta inspiraatiosta, jota ilman tätä blogimerkintää ei todellakaan olisi syntynyt.

2 kommenttia:

  1. Hassua, mutta suurin osa noista kahdeksasta pitävät hyvin kutinsa jos "Natsismia pidetään" tilalle vaihtaa "Islam on". Mutta silloin ei puhutakaan fobiasta.

    VastaaPoista