keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Rajat kiinni haluavat ihmiset ovat oikeasti edistyksellisiä

Rajat kiinni -kansanliikkeen nimi on iskevä, mutta valitettavasti antaa väärän kuvan siitä. Kun liike kerran ei halua rajoja kiinni, vaan ainoastaan rajoittaa haitallista liikennettä rajojen yli.

Huomasin, että www.rajatkiinni.fi -osoite on jonkin juutalaisten ja Yhdysvaltain vastaisen salaliittoporukan hallussa. Rajat kiinni -liikkeen sivustona ilmeisesti toimivat oikeasti Rajat kiinni -infopalvelun sivut, jotka löytyvät osoitteesta kansanliike.net.

Rajat oikeasti kiinni haluavat ihmiset ovat kaikki edistyksellisiä. Heitä löytyy ennen kaikkea Pohjois-Koreasta, ja Suomesta kyseisen maan järjestelmän ihailijoitten keskuudesta.

Hölmösti itsensä nimennyt Rajat kiinni -porukka taas vaatii seuraavaa:

1) Rajan välitöntä sulkemista luvatta tuleville ei-EU:n kansalaisille.
2) Turvallisista maista tulleiden turvapaikanhakijoiden välitöntä palauttamista.
3) Auttamisresurssien kohdistamista YK:n pakolaisleireille.
4) Sananvapautta mielipiteen ilmaisuun.
5) Päättäjiltä kansan äänen kuuntelemista ja suoraa demokratiaa.

Minusta kaikki nuo vaatimukset ovat järkeviä ja tolkullisia. Vain tyhmä vastustaisi niitä. Niinpä laitoin juuri tuen osoituksena tämän blogin oikeasta laidasta löytyvän Muita kohtuullisia sivustoja tai sivuja -otsikon alle linkin liikkeen sivuille.

Mutta tuosta Pohjois-Koreasta. Lukijat olivat lähettäneet Ylen Aasian-kirjeenvaihtajalle Mika Mäkeläiselle yli 200 kysymystä, kun Yle oli kysynyt, että mitä ihmiset haluavat tietää maasta. Mäkeläinen oli päässyt harvojen ja valittujen toimittajien joukossa Pohjois-Koreaan toukokuun alkupuolella. Silloin pidettiin maan hallitsevan marxistileninistisen eli kommunistisen puolueen ensimmäinen puoluekokous yli 35 vuoteen. Toimittajan mukana kulki jatkuvasti kaksi puolueen virkamiestä, jotka toimivat tulkkeina ja valvoivat, ettei toimittaja päässyt tekemään diktatuurin kannalta sopimattomia kysymyksiä ja etteivät kaupunkilaiset päässeet kertomaan toimittajalle sopimattomia vastauksia.

Mäkeläinen pääsi käymään ainoastaan maan pääkaupungissa Pjongjangissa. Kaupungissa asuu maan hyvinvoiva eliitti ja toimittajat ja turistit pidetään poissa muualta maasta. Muualla Pohjois-Koreassa melko lailla eletään köyhyydessä ja puutteessa tai suorastaan kurjuudessa. Maassa on myös Neuvostoliitto- ja natsi-Saksa -tyyppinen vankileirien saaristo.

Mutta, oi, siis, katso, seuraavan linkin takaa Ylen toimittajan Mika Mäkeläisen vastaukset kansalaisten kysymyksiin:

Näitkö Pohjois-Koreassa aitoja hymyjä ja mitä olut maksaa? Kirjeenvaihtajamme 20 vastausta lukijoiden kysymyksiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti