keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Ahdistava ja outo pakouni

Näin sellaista unta, että olin jossain paikassa, jossa asui väkeä ja jota uhkasi julmien kusipäitten invaasio. Olimme onnistuneet kaivamaan maan alle pakokäytävät. Laskuvesi tuli, ja sen aikana meillä oli mahdollisuus päästä pakoon niitten kautta. Myöhemmin nousuvesi tulvisi käytäviin ja toisi niihin mutaa eikä meitä voisi seurata.

Me lähdimme sitten pakomatkalle. Joukossa oli naisia, miehiä ja lapsia. Tosin emme onnistuneet livahtamaan pakokäytäviin ennen vihulaisten tuloa. Keksimme kuitenkin toisen reitin sinne. Jotkut – joukossa myös naisia – jäivät urhoollisesti viivyttämään vihulaista, valinta mikä saattoi merkitä kuolemista kiduttamalla. Niin ovat sankarit kaatuneet!

Pääsimme pakokäytävien loppupäähän. Joka oli muinaisegyptiläisten temppelissä. Sen seinässä oli suuri aukko, josta näimme vanhoja kunnon muinaisegyptiläisiä. Yritin turhaan varoittaa väkemme ihmisiä pistämästä itseään turhan paljon esille aukon luona seisoen. Porukkamme alkoi valua aukosta ulos. Alas johtivat portaat. Minä seurasin väkemme mukana ulos ja portaita alas. Käsitin, että nyt ollaan 1800-luvun lopulla, ja ihmettelin, mitä muinaisegyptiläiset tekevät tässä ajassa. Tiesin, että tähän aikaan Egyptiä hallitsi Yhdistynyt kuningaskunta, mikä teki tilanteesta vielä absurdimman. Muinaisegyptiläisiä tuli luoksemme meihin jonkin verran kriittisesti suhtautuen.

4 kommenttia:

 1. Tässähän olisi ainesta vaikkapa elokuvaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoni olisi kyllä vähän outo. Kun pakokäytävät olisivat vieneet toiseen aikaan eli 1800-luvulle, jonka sisällä olisi ollut vielä aikakupla, joka sisältäisi muinaisegyptiläisiä ja näiden temppelin ja muita rakennuksia.

   Poista
 2. Jos minun uneni olisivat noin tasokasta viihdettä, en varmaan nousisi sängystä lainkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ikävä kyllä ihminen ei kykene pysymään unissaan kovin pitkää putkeen. Olen itse muuten haaveillut koomakaapista, johon voisi mennä, kun maailma ahdistaa.

   Poista