perjantai 27. toukokuuta 2016

Founders KBS on uusi lempiolueni

Kun olin nykyistä pienempi, tämä tapahtui 1990-luvulla, paras tuntemani olut oli Alko-vahvuinen versio MacEwan's Scotch Ale'ista. Jossain vaiheessa kuitenkin oluen pullon muoto muuttui pitkänomaisemmaksi ja minusta vähemmän mäheäksi kuin se oli ollut alun perin. En tiedä, johtuiko tunne vain mielikuvasta, mutta minusta tuntui silloin, että oluen reseptikin olisi muuttunut. Ei se kauaa tämän jälkeen kuulunutkaan enää Alkon valikoimiin.

MacEwan's Scotch Ale'in jälkeen olen törmännyt useaan muuhunkin mielestäni erinomaiseen olueeseen. Niistä ainakin joitakin olen käsitellyt blogissani.

Tässä yhtenä päivänä tai yönä tulin maistaneeksi muun ohella Alkon myymälästä ostamani pullollisen Founders KBS:ää, joka on stout-tyyppinen olut. Se on mielestäni miehekkäämmän makuista kuin vanha kunnon klassikko Koffin portteri ja samalla vielä paremman makuista. Nautiskellessani tätä olutta olin hetken aikaa onnellinen.

Founders KBS:n tärkeimmät perustiedot, jotka kaivoin Alkon sivuilta, ovat tässä:

oluttyyppi: stout & porter (imperial stout)
alkoholiprosentti: 12,4 (hui!)
hinta: 9,98 € (en sano, että te kaikki muut olette persaukisia homoja, jotka eivät tajua oikeasta kulttuurista mitään)
määrä: 0,355 l
hinta litraa kohden: 28,11 €
valmistaja: Diamond Beverages, Yhdysvallat

Alkon luonnehdinta oluesta: ruskeanmusta, erittäin täyteläinen, voimakkaasti humaloitu, paahtomaltainen, kuivahedelmäinen, taatelinen, kaakaoinen, mokkainen, hennon vaniljainen, runsas, pitkä.

6 kommenttia: