maanantai 12. lokakuuta 2015

Uusi eurooppalainen identiteetti

Kannattamani puolue Muutos kannattaa periaatteessa eroa Euroopan Unionista. Olin julkaissut blogissani vasta jokunen kuukausi sitten EU:hun lievästi kallellaan olevan merkinnän otsikolla Millainen EU:n tulisi olla?. Kuitenkaan en oikein pidä mahdollisena, että nykyisen kaltaista EU:ta voitaisiin korjata paremmaksi, joten minusta sen on parempi antaa olla ja mennä.

Olisi hyvä rakentaa uusi Eurooppa. Sen tulee mielestäni perustua yhteiselle identiteetille, jonka perustana ovat kreikkalaisroomalainen kulttuuriperintö, juutalaiskristillinen perintö ja valistuksen perintö. Valistuksella viittaan ihmisoikeudet-nimisen keksinnön tekemiseen enkä missään muodossa giljoniteeraukseen taikka jesuiittamoraaliin, jonka mukaan tarkoitus pyhittää keinot.

Meidän tulee kaikkien omaksua sellainen aate, että jotkut kulttuurit ja kulttuurien piirteet ovat arvokkaampia kuin toiset. Vain siten voimme tehdä positiivisen valinnan parempaan suuntaan. Eikä meidän tule enää pyytää anteeksi olemassaoloamme.

Olkoon meille selviö, että ihmisten polkeminen, sananvapauden polkeminen, poliisivaltio, terveen kansallisen ja etnisen itsetunnon polkeminen, ristiinnaulitseminen, julmat tuomioistuinrangaistukset, uskonnollisten yhdyskuntien ja julkisen vallan kiinteä keskinäinen yhteys, sharia-laki ja uskonnollinen militarismi ovat vastoin meidän arvojamme.

Eurooppa-aatteen tulee perustua yhteisille arvoille ja sen tiedostamiselle, että toiset arvot ovat parempia kuin toiset. Sen tulee perustua myöskin Euroopan kansalaisten ja kansojen yhteisille eduille. Eurooppalaisten tulee myöskin lyödä veljen kättä niiden maiden ja kansojen kanssa, jotka suuressa määrin jakavat meidän kanssamme yhteiset arvot, ja vielä parempi, jos jaamme heidän kanssaan myös yhteiset edut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti