maanantai 26. lokakuuta 2015

Ihmiskunnan tasa-arvottomuudesta

Yksilöä korostava periaate, jonka mukaan ihmiset ovat vapaita ja nauttivat siksi yhtäläisistä oikeuksista "luonnostaan" on vailla perustetta yksinkertaisesti siksi, että he eivät ole "luonnostaan" samanlaisia. En usko, että ihmiset ovat tasa-arvoisia. Ihmiset ovat erilaisia kykyjensä, voimiensa, ulkonäkönsä, tietojensa ja taitojensa, terveytensä, pituutensa, painoindeksinsä sekä luonteensa hienouden suhteen.

Luonnollinen tasa-arvottomuus ei minusta myöskään ole ristiriidassa sen kanssa, että sortamisen vapautta ei ole olemassa.

Luonnollisen epätasa-arvoisuuden puolesta puhuu sekin, että Suomessa ja yleisemminkin länsimaissa kannatetaan periaatetta "naiset ja lapset ensin".

Uskon kaikesta tästä huolimatta, että ihmisten tulee olla lain edessä tasa-arvoisia ja että heidän ihmisarvonsa tulee tunnustaa. En siis kannata esim. vihollisten ristiinnaulitsemista tai väärää mieltä olevien suun tukkimista.

2 kommenttia:

  1. Minäkään en pidä ristiinnaulitsemisesta tai väärää mieltä olevien suun tukkimisesta. Ikävä kyllä taidamme olla vähemmistössä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin tuossa sananvapauskysymyksessä maailmanlaajuisesti ja paikallisestikin.

      Poista