lauantai 20. kesäkuuta 2015

Ylessä hämminkiä Tanskan vuoksi

Maahanmuuttokriittinen Tanskan kansanpuolue oli Tanskan äskettäisten eduskuntavaalien ehdoton voittaja. Puolue nousi maan toiseksi suurimmaksi puolueeksi 21,1 prosentin ääniosuudella.

Yleisradiomme luonnollisesti lainaa uutisessaan hysteeristä sanomalehti Politikenia, joka sanoo vaalituloksen olleen "pahin mahdollinen Tanskan kansainväliselle maineelle ja luottamukselle". Tarkoittaa varmaan sitä, että Politikenin toimituksen näkökulmasta hyvät ihmiset repivät vaatteensa asian vuoksi. Varsinkin Ruotsissa.

Mutta mitä pahaa on periaatteessa "maassa maan tavalla, tai maasta ulos"? Varsinkin kun kyseessä on demokraattinen maa eikä mikään Paskastan. Ymmärtäisin kriittisen suhtautumisen periaatteeseen, jos kyseessä olisi natsi-Saksa, Saudi-Arabia tai Iranin islamilainen tasavalta. Tai vaikka Marokko, josta Yle ei sano kriittistä sanaa uutisessaan julkisesti toisiaan suudelleista marokkolaismiehistä, jotka saivat neljän kuukauden vankeustuomion.

Oikeudenkäyntiä seuranneista kansalaisjärjestöistä kerrottiin, että miehet tuomittiin "julkisen säädyllisyyden loukkaamisesta" ja "samaa sukupuolta olevan henkilön kanssa tehdystä luonnottomasta teosta". Vankeuden lisäksi 38- ja 25-vuotiaille miehille määrättiin 500 dirhamin eli noin 46 euron sakot.

Marokko on muuten myös maa, jossa on voimassa islamilaisen lainsäädännön kohta, että jos raiskattu nainen menee naimisiin raiskaajansa kanssa, niin raiskaajaa ei saa tuomita teostaan. Aika monet raiskatut tytöt ja naiset varmaankin pitävät pykälää huonona. Lisäksi muutenkin ovat islamia vapaamielisemmät henkilöt Marokossa vaatineet pykälän kumoamista.

...
PS 23.6.2015: Aiheeseen liittyen voi myös kannattaa käydä lukemassa Hannu Vistin ansiokas blogimerkintä Maine menee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti