maanantai 1. kesäkuuta 2015

Olisiko laki sukupuolineutraalista avioliitosta sittenkin...

Minun täytyy myöntää, että sukupuolineutraalia avioliittolainsäädäntöä ajaneen kansalaisaloitteen alustavaa hyväksymistä eduskunnassa julkisuudessa seurannut loiskiehunta etäännytti minua koko asiasta. Mutta nyt pölyn laskeuduttua kerron, mitä mieltä minä tällä hetkellä olen asiasta.

Minua saattaa ärsyttää kaiken maailman homohillunta. Kuitenkin käsitän, ettei se, että homoseksuaalit haluavat ja saisivat mennä "naimisiin", ole minulta mitenkään pois.

Varovaisuusperiaatetta silti noudattaisin kieltämällä homoseksuaalipariskunnilta adoptiot.

Minusta olisi myöskin hyvä, jos homoseksuaalisista avioliitoista käytettäisiin nimitystä pariliitto, jota nimitystä nyt eduskunnasta pudonnut kansallisliberaalin Muutos-puolueen kansanedustaja James Hirvisaari oli kannattanut.

Kaiken maailman edistykselliset voivat pitää minua tämän blogimerkintäni vuoksi ahdasmielisenä vanhoillisena. Itse kuitenkin koen ikään kuin menettäväni palan sielustani hyväksyessäni ehdollisesti sukupuolineutraalia avioliittoa koskevan lainsäädännön. Tuntuu kuin taipuisin yleisen mielipiteen edessä.

Mutta minulla taitaa olla sellainenkin syy lopulliselle mielenmuutokselleni kuin poliittisten mielipiteitteni koherenssi.

Joka tapauksessa lukitsen nyt vastaukseni, ja toivon, ettei kantani asiaan jatkossa kauheasti eläisi. Piirrän puukepillä hiekkaan ympärilleni ympyränmuotoisen linjan, ja lainaan mukaillen rakastamaani scifisarjaa: "Linja on vedetty pimeyttä vastaan. Ja minä pidän sen linjan."

Jos kuitenkin lukijaa huvittaa nähdä, kuinka onnistun olemaan ristiriidassa omien mielipiteitteni kanssa, niin hänen kannattaa käydä läpi blogimerkintätunnisteella "poliittisia ideoitani" merkittyjä merkintöjäni.

4 kommenttia:

 1. Olen erittäin varma siitä, että homoavioliitoista ylläpidetty kohu oli ainakin osittain sumuverhoa; silloinen hallitus ja hallituspuolueet olivat varmasti erittäin tyytyväisiä siitä, että ihmiset tuulettivat keuhkojaan tällaisen vaarattoman asian tiimoilta ja unohtivat kokonaan todelliset ongelmat. Ja pienellä vaivalla saatiin opposition konservatiivit hiiltymään niin, että joka päivä löytyi uutta jutunjuurta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit olla analyysissäsi täysin oikeassa.

   Poista
 2. Anonyymi6/7/15 20:09

  Kiva, että olet homoavioliittojen kannalla. Kun vielähyväksyt homoparien adoption, niin olemme samoilla linjoilla, naispappeudesta puhumattakaan. (luin siitäkin blogimerkinnästäsi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä näyttää kyllä oikein pahalta. Mutta pyörittelen asioita mielessäni vielä jonkin aikaa.

   Poista