keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Säröjäkin monikulttuurisuuteen?

Ylen nettiuutisissa otsikon Ihmisyyden hinta: Pahuus elää meissä kaikissa alla Ylen toimittaja Mia Gertsch käsittelee ihmisen pahuutta. Lainaan pätkän tekstistä:

"Psykiatrisen vankisairaalan vastaavan ylilääkärin, THL:n tutkimusprofessorin Hannu Lauerman mukaan jokainen ihminen on periaatteessa kykenevä pahuuteen. Hän muistuttaa, että ihminen on pohjimmiltaan peto, jota ei lajina edes olisi olemassa ilman aggressiivisuutta ja saalistamista. Aggressiivisuudesta kumpuava pahuus on siis varsin luonnollinen ja inhimillinenkin piirre."

Ihmisen pahuus ei siis pohjimmiltaan johdukaan yhteiskunnallisista ja taloudellisista rakenteista, vaikka uusmarxilainen nykyinen yhteiskunnanuskonto monikulttuurisuus sellaista väittääkin. Onnitteluni Mia Gertschille kadonneen Ylen järjen hitusen löytämisestä.

Mutta miten toimittajalle nyt käy, kun Yleisradion toimintaa koskevan lain mukaan Yleisradion on edistettävä monikulttuurisuutta? Selviääköhän edes nuhteilla?

Toisaalta monikulttuurisuus voi kuitenkin edelleen Suomessa hyvin. Tapanilan joukkoraiskauksesta nimittäin annettiin kolmelle syylliseksi todetulle ehdolliset tuomiot.

2 kommenttia:

  1. Pahuus on katsojan silmissä.
    Henkilökohtaisesti en pitäisi mitenkään pahana upottaa muutamaa naulapyssyn paukkua noihin joukkoraiskaajiin
    isällisen opettavaisen tunnesiteen aikaansaamiseksi.

    VastaaPoista