tiistai 9. kesäkuuta 2015

Charlie Hebdo irvaili Perussuomalaisille

Kokemastaan muslimihenkilöiden harjoittamasta murhaiskusta tunnettu ranskalainen satiirilehti Charlie Hebdo kuulemma "ironisoi" tuoreimmassa numerossaan Suomen Perussuomalaisia ja puolueen nousua hallitukseen.

Toimittaja Jean-Yves Camus'n irvailun kohteeksi joutuu heti aluksi puolueen englanninkielinen nimi True Finns, joka kääntyy ranskaksi muotoon les Vrais Finlandais. Charlie Hebdon mukaan Perussuomalaiset ilmoittaa edustavansa "oikeita suomalaisia" erotuksena "vääristä suomalaisista" kuten suomenruotsalaisista, saamelaisista, venäläisvähemmistöstä tai maahanmuuttajista. Jutun kuvituksena on piirrettyjä hirviä (kuvatekstinä "oikeita suomalaisia") sekä yksi tummaihoinen ihminen (kuvatekstinä "väärä suomalainen").

Hirvien käyttäminen jutun kuvituksessa on minustakin oikein hauskaa, mutta toimittaja Camus'n pilkka ei tällä kertaa kuitenkin osunut maaliin, sillä puolueen nimeä Perussuomalaiset on mahdoton kääntää vieraalle kielelle sillä lailla, että sen merkityssisältö aukeaisi samalla lailla kuin suomen kielessä. "True Finns" on ainoastaan paras mahdollinen käännös englannin kielelle, mistä versiosta ranskalainen toimittaja ilmeisesti koplasi sen huonosti tai yhtä hyvin ranskan kielelle.

Lehti kertoo Pohjoismaiden vahvimman maahanmuuttokriittisen puolueen pitävän monikulttuurisuutta uhkana ja väittää sen haluavan pysäyttää maahanmuuton. Puolue haluaa myös leikata kehitysapua, lehti muistuttaa hieman oudosti nimetyssä Helsinki etääntyy Euroopasta -nimisessä artikkelissaan.

Satiirilehti muistuttaa, että puolueen puheenjohtaja Timo Soini edustaa itse kuitenkin pientä vähemmistöä: uusi ulkoministeri kun on harras katolinen eli selvä poikkeama evankelis-luterilaisessa Suomessa.

Voidaan myös sanoa, että toimittaja liioittelee Perussuomalaisten ksenofobian määrää. Tämä on toki aivan ymmärrettävää, sillä hän on saanut tietonsa puolueesta sen vastustajilta, esim. Suomen Vihreiltä ja RKP:ltä.

Kuluvan vuoden tammikuussa tapahtunut terrori-isku lehden toimitukseen vaati kaksitoista uhria, ja oli seurausta Charlie Hebdon kannattamasta monikulttuurisuudesta, jossa on kysymys siitä, että yhteiskunnassa vallitsee keskenään sovittamattomat arvomaailmat. Ja Ranskallehan ovat nykyään hyvin tuttuja muslimiperustaiset autojenpolttajaiset, jengiväkivalta ja kantaranskalaisiin naisiin ja tyttöihin kohdistuva seksuaalinen häirintä ja väkivalta (jostain syystä buddhalaiset ovat rauhallisempaa väkeä, vaikka näin ei saisi sanoa, koska se on perussuomalaisuutta), jotka ovat ihanaa ja välttämätöntä ja tuovat väriä kaduille.

Toisin kuin monet muut, minä olen Charlie, mutta olen myös Jussi Halla-aho, joka on suomalaisessa tuomioistuimessa tuomittu sananvapauden käytöstä, mitä Charlie Hebdo -satiirilehden toimitus ei tietyssä pelkuruudessaan kuitenkaan ole, koska he haluavat näyttäytyä hienoina ja hyvinä ihmisinä parempien ihmisten silmissä.

Itse henkilökohtaisesti kuitenkin kritisoisin Perussuomalaisia siitä, että he veivät kannattamaltani kansallisliberaalilta puolueelta Muutos 2011:lta paljon ääniä ja viimeisenkin kansanedustajanpaikan kuluneen vuoden eduskuntavaaleissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti