maanantai 13. lokakuuta 2014

Islamilaisten maiden järjestön kannattaisi oikein alleviivata islamin rauhanomaisuutta

Kuten hyvät ihmiset sanovat, niin ylivoimainen valtaenemmistö muslimeista on tavallisia rauhallisia ihmisiä.

Mutta Irakin ja Syyrian Islamilainen valtio -jihadistit ovat kuitenkin äskettäin julkaisseet verkkolehdessään perustelut toisten uskontokuntien edustajien orjuuttamiselle.

Lehdessä todetaan muun muassa, että uskonnolliseen jesidi-vähemmistöön kuuluvia naisia saa ottaa vapaasti vangiksi ja pakottaa seksiorjuuteen.

IS-järjestön hirmuteoista on viime aikoina uutisoitu runsaasti. Human Rights Watch-ihmisoikeusjärjestö ja YK ovat hiljattain julkaisseet Irakista ja Syyriasta paenneiden todistajien kertomuksiin perustuvia raportteja, joissa kerrotaan muun muassa laajamittaisesta orjakaupasta.

"Olemme kuulleet karmeita tarinoita pakkokäännytyksistä islamiin, pakkoavioliitoista ja raiskauksista ja seksiorjuudesta - osa uhreista on lapsia", Human Rights Watchin erityisasiantuntija Fred Abrahams totesi CNN:lle.

YK:lle puhuneiden silminnäkijöiden mukaan IV-taistelijat pyörittävät syyrialaisessa Raqqan kaupungissa markkinoita, joilla tuhansia kristittyjä, jesidejä ja muita jihadistien vääräuskoisina pitämiä on myyty orjiksi vain muutamien eurojen hintaan.

Monet islamilaiset oppineet suhtautuvat nykyään jonkin verran nuivasti ei-muslimien orjuuttamiseen. Mutta tässä täytyy nyt kuitenkin muistaa, että Islamilaisen valtion kanta perustuu islamin perustajan profeetta Muhammadin opetuksiin ja miehen elämäntavan matkimiseen. Muhammadhan oli paitsi rosvo- ja sotapäällikkö, niin myös orjanomistaja ja tottunut myös raiskaamaan naispuolisia orjiaan. Hän myös hyväksyi sen, että muslimimiehet saavat raiskata sodassa vangeiksi saamiaan ei-musliminaisia ja -tyttöjä.

Eräs muslimiheppu oli blogissaan jokin aika sitten ihmetellyt, että miksi muslimien rikoksia pidetään islamin ominaisuutena. Vastaus on tähän lyhykäisesti tietenkin se, että monia hirmutekoja voidaan perustella ja perusteellaankin islamin profeetan esimerkillä ja opetuksilla. Samaa ei voi sanoa kristinuskon perustajasta.

Minusta islamilaisten maiden järjestöllä OIC:llä (Organisation of Islamic Cooperation), jolla on 57 jäsenmaata, olisi tässä tuhannen taalan paikka vakuuttaa ihmisiä islamin rauhantahtoisuudesta sanoutumalla yksiselitteisesti irti islamin profeetta Muhammadista sen sijaan että se vakuuttaa Kairon julistuksessaan, että ihmisoikeusajattelun ei pidä olla ristiriidassa islamin sharia-lain kanssa.

Ja sitten kun muslimit olisivat profeetta Muhammadin toivottaneet tervemenneeksi historian roskatynnyriin, niin muslimit voisivat sitten joukkokääntyä vaikka juutalaisuuteen.

Hyvänä esimerkkinä profeetta Muhammadiin perustuvasta islamilaisesta ajattelusta on Tiede-lehden keskustelupalstan Historia, kulttuurit ja yhteiskunta osastolta löytyvä keskusteluketju IS – Uhka vai mahdollisuus, jonka oli aloittanut eräs nimimerkillä TahaIslam esiintyvä miekkonen. Tämä henkilö on ketjussa sanonut mm., että jos muslimit tappavat ja murhaavat sodassa miespuolisia vihollisia, niin näiden naispuoliset vaimot ja tyttäret voidaan ottaa seksiorjiksi, jotta näistä joku huolehtisi. Mies on muutenkin kova selittelemään parhain päin Islamilaisen valtion touhuja. Ilmeisesti hän on myös sitä mieltä, mihin ketjulle panemassaan otsikossa epäsuorasti viittaakin, että Islamilainen valtio ei ole uhka vaan mahdollisuus. Mutta mahdollisuus mille?

Lisäksi jos se ei ole lukijalle tuttu, niin kannattaa tutustua nykyiseen islamiin kriittisesti suhtautuvaan Vasarahammer-blogiin.

Toivotan islamille irtautumista sen juurista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti