tiistai 28. lokakuuta 2014

Kristinusko taikauskona

Ennen vanhaan länsimaisen kulttuurin piirissä oli tapana nimittää taikauskoksi ennen kaikkea animististen uskontojen piirissä eläviä uskomuksia. Nykyään, kun kristinuskon vaikutus on vauraissa teknistieteellisesti edistyneissä länsimaissa lamassa, voidaan yhä helpommin nimittää kristinuskoakin taikauskoksi.

Minä itse syleilen lämpimästi sellaista. Jatkossa me voimme sitten keskustella siitä, että mikä kaikista taikauskoista on paras.

10 kommenttia:

 1. Tottakai voit sanoa kristinuskoa taikauskoksi koska virallinen valtionuskonto on nykyään islam.Jos sanot sitä taikauskoksi saat tuomion vihapuheesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai minä sanon islamiakin taikauskoksi.

   ...Pitääkin ruveta valmistelemaan puolustustani.

   Poista
 2. Et kuitenkaan uskalla pilkata po. uskonnon perustajaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, en pilkkaamista pilkkaamisen vuoksi hirveästi harrasta. Mutta olen kuitenkin arvostellut islamia sekä ao. herraa. Joku herkkä muslimi voi kyllä sellaisenkin käsittää pilkkaamiseksi.

   Poista
 3. Ehdotuksesi on hieman kinkkinen ja ristiriitainen, koska läpi Raamatun on selkeänä linjana, että taikuus, velhous, manaaminen jne. on ehdottomasti kiellettyä kuoleman rangaistuksen uhalla.
  UudenTestamentin puolella oli suhtautuminen hieman lievempää, mutta kyllä jyrkästi kiellettyä kaikissa muodoissa.
  Muistat ehkä Elian mittelön taikureiden kanssa ja kuinka haastajat haukkasivat kisassa kapallisen paskaa ja kaiken lisäksi pääsivät miekan välityksellä nauttimaan sielunvihollisen "hellästä" huolenpidosta.
  Muistaakseni näitä taikureita oli alun kolmatta sataa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta jos me käsittäisimme kristinuskon yhtenä taikauskoista, niin me voisimme verrata sitä muihin taikauskoihin.

   En ole sanonut kannattavani taikuutta, velhoutta tai manaamista.

   ...Juu, muistaakseni niitä taikureita oli melko paljon.

   Poista
 4. Esimerkkinä kristinuskon ja länsimaisen sekä ajattelevan sivilisaation rappiosta, on halvaantunut/paralyyttinen taide ja kulttuuri miikä Suomessa ja muualla on vallalla:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Rappiotaide

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, lienen minäkin harjoittanut hieman rappiotaidetta. Oi, katso seuraava runoni:

   Maiskuttelen Hommaforumilla

   Poista
 5. Herra Kärnä, eikö ole omituista, että maasamme on pilvin pimein selvännäkijöitä, ennustajia ja Tarot korttien plärääjiä, mutta eipä nää hyväkkäät kertoneet, että ryssä hyökkää Krimille ja soluttautuu Itä-Ukrainaan.
  Outoa on myöskin, että enkelin kaltainen Noora Karmakaan ei saanut sievää suutaan auki ja julistänut venäläisten katalia aikomuksia julkisuuteen?
  Aamuisin telkkarista Tarot- selvänäkijät kertovat mitä ihmeellisimpiä tarinoita soittajille (sikaminuuttitaksalla), mutta Ukrainaiset veljet ja siskomme olivat heille toisarvoisia lähimmäisiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, eipä se ole minusta mitenkään outoa. Ei selvännäkijänä tai ennustajana esiintyvän tarvitse olla sen enempää aito kuin pätevä.

   Poista