keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Tärkeimmät natsismia käsittelevät blogitekstini

Tässä olisivat linkit neljään tärkeimpään natsismia käsittelevään blogitekstiini:

Mitä mieltä olen kansallissosialismista
(julkaistu 13.4.2015)
Tässä kirjoituksessani käsittelen kriittisellä mielellä mielestäni kaiken olennaisen kansallissosialismista, sen ideologiasta ja käytäntöön soveltamisesta.

Lempinatsini Oskar Schindler, kansanmurhan vaikeuttaja
(julkaistu 21.8.2017)
Tehtailija Oskar Schindler ei aina ollut uskollinen vaimolleen. Ja sitä paitsi hän oli vakaumuksellinen natsi. Kuitenkin mies ryhtyi oman henkensä ja terveytensä vaarantaen pelastamaan juutalaisten henkiä tehtaallaan vastoin natsiviranomaisten toiveita.

Ernst Jünger, demokratiaa vastustava kansalliskonservatiivi
(julkaistu 10.9.2012)
Saksalainen Ernst Jünger on lempiäärikonservatiivini. Hän oli sotilas, kirjailija ja biologi, joka onnistui elämään pitkän elämän, vaikka eli Hitlerin Saksassa ja vastusti maan isää ja tämän politiikkaa.

Kirja-arvostelu: Tiina Korhonen: Rautasaappaiden kaiku – SS-osasto Weinert suursodassa
(julkaistu 17.1.2017)
Kaikki tietävät nk. panttipataljoonan, joukon suomalaisia sotilaita, jotka Suomi luovutti vuonna 1941 natsi-Saksan SS-joukkoihin taistelemaan saksalaisten puolella rintamaa. Panttipataljoonan sotilaat lienevät olleet suuressa määrin nk. oikeistoradikaaleja, kuten nykyään sanottaisiin, mutta harvat näistä olivat täysiä natseja. Samaa ei voi sanoa tässä kirjoituksessani arvostelemani tositapahtumiin perustuvan romaanin henkilöistä, jotka olivat ilmeisesti saapuneet Saksaan koulutettaviksi omia aikojaan. Kirjailija onnistui tehokkaasti saamaan ainakin minut halveksimaan heitä. Mutta ehkä jotkut natsit saattavat tuntea heitä kohtaan arvostuksenkin tunteita.

(I) PS. Olen julkaissut tässä blogissani melkoisen määrän merkintöjä, joissa mainitsen kansallissosialismin tai natsit. Osassa näistä kirjoituksista teen niin vain siksi, koska islamin tai muslimien mainitseminen voi saada valtionsyyttäjän heräämään kohdallani. Siksi natsit.

...
II PS. 15.10.2018. Jostain syystä olin unohtanut listauksestani kirjoitukseni Oskar Schindleristä, miehestä, jota suuresti arvostan hänen huonoista puolistaan huolimatta.

2 kommenttia:

  1. Olenkin ihmetellyt miksi viljemia niin usein natsi sanaa, mutta nythän annoit vastauksen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, kyllä. Pitkään olin ajatellut antavani kysymykseen vastauksen.

      Poista