lauantai 17. maaliskuuta 2018

Nordean ruotsalaisia pienomistajia elähdyttää nationalistinen tunto siitä, että Nordean Suomeen muuttaminen on väärin

Ylen sivuilla julkaistussa uutisartikkelissa kerrotaan osan ruotsalaisista pienomistajista vastustavan kansallistunteella pari päivää sitten vahvistettua Nordean pääkonttorin siirtoa Ruotsista Suomeen.

Ilmiselvästi tapauksessa on kyse ruotsalaisessa keskustelussa usein esiin nostetusta pahasta nationalismista. Nyt vain sitten odottelemaan, että vastuulliset ruotsalaiset puolueet ja korkeat tahot sanoutuvat irti kaikesta yhteistyöstä tällaisten ihmisten kanssa.

4 kommenttia:

 1. Tuota noin, kyllä minusta tuossa Ylen artikkelissa puhuttiin enemmän taloudellisista kuin kansallismielisistä aspekteista?
  Epäiltiin mahdollisesti koituvia tulevia maksuja ja muistutettiin ruotsalaisten verokruunuista, joilla pankki on pariinkin otteeseen pelastettu (joskin pankin edustaja on asiasta luonnollisesti toista mieltä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä. Mutta jos kysymys on kuitenkin piilonationalismista, joka ovelasti sisällytettiin uutisartikkelin otsikkoon.

   Poista
 2. Nordean siirtyminen Suomen talletussuojan piiriin on iso riski suomalaisille veronmaksajille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, voipi olla. Meillä pitäisi olla samanlainen sääntö voimassa kuin on Brasiliassa, että pankinjohtajat vastaavat pankkinsa veloista viime kädessä.

   Poista