blogi jonka tarinointi ei oikein ole sopusoinnussa sen enempää järkiperusteisen maahanmuuttopolitiikan vastustamisen, oikeinajattelun, konformismin, eläinten kiusaamisen kuin hyvän oluen päälle sylkemisenkään kanssa

torstai 22. maaliskuuta 2018

Kaikki liberaalit ovat puolustaneet Hannu Salaman, Jussi Halla-ahon ja Salman Rushdien tuhmien puhumisen oikeutta

Venäjällä pidettiin sunnuntaina presidentinvaalit. Koska Venäjän poliittinen poliisilaitos oli hallitsevan juntan johtajan Vladimir Putinin tahdosta tehnyt hallaa riippumattomien ehdokkaiden mahdollisuuksille tulla valituksi ja jopa asettua ylipäätään ehdolle sekä tiedotusvälineiden riippumattomuudelle, herra Putin "voitti" "vaalit" ylivoimaisesti.

Mutta minun piti puhua siitä, että Venäjän presidentinvaaleja tarkkaillutta kansainvälistä neuvonantajaryhmää johtanut Kokoomuksen kansanedustaja Ilkka Kanerva oli MTV:n sivuilla ennen sunnuntaita julkaistun uutisartikkelin mukaan lausunut, että oikeuslaitos ei saisi ratkaista ehdokkuuksia.

Itse olen täsmälleen samaa mieltä Ilkka Kanervan kanssa. Olen myös sitä mieltä, että roskajoukkokaan ei saisi ratkaista ehdokkuuksia.

Nykyisin Perussuomalaisten puheenjohtajana toimiva Jussi Halla-aho oli joitakin vuosia sitten saanut tuomion uskonrauhan rikkomisesta ja ns. kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Jälkimmäinen lain pykälä on siitä jännä, että ei tarvitse olla kiihottanut kansanryhmää vastaan, että tulee tuomituksi siitä. Tällaisen suorastaan orwellilaisen lainpykälän ei pitäisi olla käytössä liberaalissa yhteiskunnassa. Sama pätee pykälään uskonrauhan rikkomisesta, tai ainakin silloin pätee, jos kyse on vain jonkin opin tai uskonnon pyhien arvojen kyseenalaistamisesta eikä hautakivien kaatelusta, ruumiiden esiin kaivamisesta tai jumalanpalveluksen tai hautajaismenojen häiritsemisestä.

Jussi Halla-ahon tuomio ei johtanut siihen, että hänet olisi suljettu eduskuntavaaleista pois. Mutta roskajoukko vaati sellaista kovasti.

Itse olen sitä mieltä, että jos myöskin aikoinaan tuhmien puhumisesta tuomion saanut kirjailija Hannu Salama haluaisi kansanedustajaehdokkaaksi, niin hänellekin se oikeus tulisi suoda.

Ja jos myöskin tuhmia puhunut intialaisbrittiläinen kirjailija Salman Rushdie haluaisi nykyään kansanedustajaehdokkaaksi, niin hänellekin se oikeus pitäisi suoda. Rushdie oli myöskin saanut islamin perustaneeseen profeetta Muhammadiin uskovilta muslimeilta kuolemantuomion. Hyvä että nämä täydelliset kusipäät eivät ole onnistuneet aikeissaan tappaa tuhmienpuhujakirjailija.

Kaikki liberaalit ovat puolustaneet Hannu Salaman, Jussi Halla-ahon ja Salman Rushdien tuhmien puhumisen oikeutta.

2 kommenttia:

  1. Jaksan yhä väittää, että Halla-Aho on tuomionsa ansainnut, kuulun "kansanryhmään" Vihreät Naiset.

    VastaaPoista