blogi jonka tarinointi ei oikein ole sopusoinnussa sen enempää järkiperusteisen maahanmuuttopolitiikan vastustamisen, oikeinajattelun, konformismin, eläinten kiusaamisen kuin hyvän oluen päälle sylkemisenkään kanssa

perjantai 23. maaliskuuta 2018

SS-muslimidivisioonasta ja natsien harjoittamasta islamin nuoleskelemisesta

Voisi muistella Adolf Hitlerin ja hänen kansallissosialistiensa perustamaa nk. muslimidivisioonaa, viralliselta nimeltään 13. Waffen-SS-vuoristodivisioona Handschar. Sen tunnuksessa oli islamilainen käyrämiekka. SS ei muissa joukko-osastoissaan hyväksynyt sotilaspappeja, mutta tätä SS-divisioonaa varten perustettiin muslimipappien virka.

Ajatella, Saksa oli perinteisesti ollut kristitty maa, mutta koska natsit olivat vallassa, niin sotilaspappeja ei enää hyväksytty, tai ei ainakaan puolueen omissa joukoissa SS:ssä. Elleivät he kannattaneet islamia. Hitler ilmeisesti arvosti islamissa sen sotilaallista henkeä ja juutalaisvastaisuutta. Ja toiseksi, natsit eivät arvostaneet kristinuskossa sitä mitä he kutsuivat sen säälimoraaliksi eivätkä kyllä sitäkään, että kristinuskon keskushenkilö Jeesus oli ollut juutalainen.

En tiedä, ottiko Hitler kaavailuissaan ollenkaan huomioon sitä, että natseihin verrattuna muslimit keskimäärin suhtautuivat melko vihamielisesti eläinten hyvinvointiin. Toisaalta kansallissosialistit olivat jo syyttäneet kristittyjä sekä juutalaisia eläinten huonosta kohtelusta. Eli jos natseista se oli kiinni, niin joka tapauksessa islam pesi kristinuskon ja juutalaisuuden kuusi-nolla.

3 kommenttia:

 1. Ymmärtääkseni Hitler ei ollut niinkään innostunut islamista, vaan katsoi nämä alempien rotujen edustajiksi. SS-muslimidivisioonan idea tuli SS-valtakunnanjohtaja Heinrich Himmleriltä, joka uskoi muslimien olevan kovia sotureita, kun kerran kaatumisestakin on luvattu palkkio paratiisissa.

  Käytäntö sitten osoittautui toiseksi kuin teoria. Bosnialaisista muodostettu, partisaanintorjuntaan lähetetty "Handschar"-divisioona (jonka kunnianimi on saksannos arabialaisesta handžar-perinnetikarista) ei saanut aikaan kovin paljon muuta kuin sotarikoksia balkanilaista kristittyä väestöä kohtaan.

  Huonoista kokemuksista ei opittu, vaan syyskuussa 1943 albaaneista muodostettiin toinen muslimidivisioona, 21. SS-Vuoristodivisioona "Skanderbeg" ja kesäkuussa 1944 päätettiin perustaa bosnialaisista kolmas divisioona, 23.SS-Vuor.D "Kama"; senkin kunnianimi tarkoitti perinnetikaria.

  "Kama"-divisioonaa ei saatu koskaan valmiiksi bosniakkivapaaehtoisten puutteessa. Niinpä kokoon saadut lähetettiin "Handscharin" täydennyksiksi.
  Saksalainena päällystö ja alipäällystö käytettiin muodostamaan lokakuussa 1944 pohjoisserbialaisen Baanaatin alueen unkarinsaksalaisista värvätty 31. SS-Vapaaehtoiskrenatööridivisioona, jota ei sitäkään saatu koskaan kirjavahvuuteen asti.

  Kun "Handschar"-divisioona lähetettiin marraskuussa 1944 itärintamalle Unkariin, se hajosi käsiin jo marssin aikana. Niinpä se käytämnnössä hajotettiin muodostamalla saksalaisesta kaaderista SS-Taisteluryhmä "Handschar", jonka viimeiset n. 100 bosnialaista vapautettiin palveluksesta huhtikuussa 1945.

  "Skanderbeg"-divisioonan viimeiset rivissä olleet n. 100 albaania oli vapautettu jo 13.12.1944, jolloin yhtymä hajotettiin ja sen kunnianimi siirrettiin 7. SS-Vapaaehtois-Vuor.D "Prinz Eugenin" toiselle vuoristojääkärirykmentille.

  Sellainen se oli se SS-muslimien rekordi, eli ei paljon kummempaa kuin lähi-itäläistenkään:
  siviilien terrorisointia ja rintamakarkuruutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeeh. Kiitoksia yhtiömme puolesta hyvästä historiasta.

   Poista
 2. Kiitos blogimerkinnästä, en tiennyt, että oli muslimisotilaita SS-joukoissa. Kommetti valaisi asiaa vielä enemmän

  VastaaPoista