torstai 5. marraskuuta 2015

Epävirallisia uutisia Ruotsista ja Suomesta 5.11.2015


U u t i s i a :

Ruotsi on kuuluisa löysästä maahanmuuttopolitiikastaan. Nyt tunnelma näyttää kuitenkin muuttuvan.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on ilmaissut viime aikoina useaan otteeseen huolensa suuresta turvapaikanhakijamäärästä ja sen aiheuttamista ongelmista.

Ruotsin maahanmuuttovirastossa tutkijana työskentelevän Bernd Paruselin mukaan moni ruotsalainen on huolissaan kasvaneesta maahanmuuttajamäärästä. Hän sanoo:

"Vastaanottoeuforia on laskenut. Punavihreä hallitus sopi viikko sitten oppositiossa olevien porvaripuolueiden kanssa uusista turvapaikkasäännöistä. He haluavat muokata sääntöjä enemmän yhteensopiviksi muiden EU-maiden sääntöjen kanssa. Ruotsalaisten mielestä ei ole oikein, että tietyt maat ottavat vastaan paljon pakolaisia ja toiset maat vain vähän."

Tästä näkee sen, että varsin monet ruotsalaiset kalastelevat maahanmuuttokriittisyyden sameissa vesissä ja ovat itse asiassa samaa mieltä Ruotsidemokraattien ja Suomen Muutospuolueen kanssa.

Voi kuitenkin olla, että he eivät työpaikkansa ja maineensa menetyksen pelossa ikinä uskaltaisi julkisesti tunnustaa sitä.

Tästä näkee myös sen, että monet ruotsalaiset tunnustavat, että on olemassa sellainen asia kuin haittamaanmuutto...

...
Monet eläkeläiset eroavat Suomen virallisesta evankelisluterilaisesta kirkosta, koska heillä ei ole varaa olla enää jäseniä kirkollisveron vuoksi. Tässä olisikin tälle kirkolle tuhannen taalan paikka luopua kirkollisverosta ja ottaa käyttöön vapaaehtoiset uhrilahjat, johon käytäntöön muuten minä totuin ollessani aikoinani Suomen Vapaakirkon jäsen.

PS Minusta Suomen virallisen evankelisluterilaisen kirkon perimä kirkollisvero on varsin pieni.

...
Suomi on luopumassa toissijaisen suojeluntarpeen perusteella myönnettävästä oleskeluluvasta. Se onkin järkevää, sillä sillä perusteella oleskeluluvan saaneet eivät ole pakolaisia.

Asiasta päätti maahanmuuton ministerityöryhmä tiistaina. Suomen hallitus on näin kalastelemassa maahanmuuttokriittisyyden syvissä vesissä.

...
Turvapaikanhakijoita haluaa kääntyä Suomessa islamista kristinuskoon. Muslimien reaktioita pelätään. Islamin 600-luvulla jKr. perustanut profeetta Muhammad, joka on islamissa oikean elämäntavan ikuinen esikuva ja oikean opin erehtymätön opettaja, on sanonut, että islamista luopuminen on pahempi asia kuin murha.

Islamilaisessa maailmassa elää runsaasti islamin jättäneitä ihmisiä, esim. kristittyjä, zarathustralaisia ja bahai-uskonnon kannattajia, jotka eivät kuitenkaan voi olla sitä kovin julkisesti. Jos islamilainen ympäristö saa tietää heidän jättäneen islamin, seurauksena on vähintäänkin jonkinlaisia vaikeuksia, esim. pahoinpitelyä ja/tai vankeustuomio, ja pahimmassa tapauksessa heidät tapetaan. Huomattava osa nk. maltillisista muslimeista on itse asiassa ei-muslimeita.

Itse olen sitä mieltä, että tulisi kieltää sellaiset uskonnot, jotka reagoivat sen jättämiseen väkivaltaisesti. Uskon, että maltilliset muslimit, joita on valtamediankin mukaan ylivoimainen enemmistö muslimeista, kannattaa lämpimästi tällaista ehdotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti