maanantai 9. marraskuuta 2015

Mikä maahanmuuttokriittisyydessä mättää

"Netsi" merkitsee samaa kuin nuiva. Molemmat merkitsevät maahanmuuttokriittistä ihmistä. Käsite "netsi" sai alkunsa siten, että alkuperäisessä Jussi Halla-ahon Vieraskirjassa, jonka kommentoijista sai myöhemmin alkunsa paha Hommaforum-keskustelupalsta, eräs Vieraskirjassa käyneistä oli nimitellyt jotakuta netsiksi, kun oli tarkoitus nimitellä natsiksi.

Pahinta minusta maahanmuuttokriittisyydessä on kilju. Se on netsien pyhä juoma.

Olen kulttuurielämäntuntija, eli maistelen erilaisia oluita ja keskustelen niistä kollegani kanssa. Joskus muidenkin ihmisten kanssa. Kaltaiselleni hienostuneelle herkkusuulle kiljun juominen olisi aivan järisyttävä kokemus.

Jos olisi oikein tärkeä tilaisuus, voisin suostua nauttimaan sormustimellisen verran kiljua, mutta siihen se sitten saisi jäädä. Olin pariin otteeseen kyllä aikoinaan kahdelle tutulleni ehdottanut itsenäisyyspäivänä Tuntemattoman katsomista yhdessä kiljua nauttien, mutta ehdotus oli sikäli turvallinen, että olin melko varma siitä, etteivät tuttuni siihen rupeaisi.

Muuten minusta maahanmuuttokriittisyydessä ei ole mitään vikaa. Loppujen lopuksi pahimpia öyhöttäjiä on Suomessa liikkeessä aika vähän. Uusnatsejakin on vain kourallinen, mikä on varsin myönteistä.

Pahalla Hommaforum-keskustelupalstalla on alusta alkaen (keskustelupalsta perustettiin vuoden 2008 joulukuussa) toiminut nimimerkkiä "Miniluv" käyttävä moderaattori. Jotkut tuntevat miehen siitä, että tämä oli pienenä pudonnut kiljusammioon, ja siksi kilju vaikuttaa hänessä jatkuvasti.

2 kommenttia:

 1. Onko kilju siis nuivienkin juoma? Yleensä se yhdistuu ihan toiseen ääripäähän:

  http://takku.net/article.php/20150824095428614

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on. Pyhä juoma.

   ...Pitäisiköhän jonkun kertoa noille...?

   Poista