sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Mitä maltilliset muslimit voivat tehdä hälventääkseen muslimeihin kohdistuvia huolia

Nyt on ollut viime aikoina erityisesti ilmassa huolta siitä, miten muslimien islamilaiset terrori-iskut omalta kannaltaan vääräuskoisia ihmisiä vastaan vaikuttavat suomalaisten ja yleensä länsimaisten ihmisten suhtautumiseen maltillisiin muslimeihin. Itse sanoisin, että vähän on asian hyväksi tehtävissä, mutta se mitä nämä voisivat tehdä, vaikuttaisi paljon ja vaatisi maltillisilta muslimeilta oman tahdon käyttämistä.

Islamin perusti 600-luvulla jKr. profeetta Muhammad, joka on siitä asti ollut islamilaisen uskonnon piirissä arvostelun ulkopuolella. Vaikka tämä oli natsi-Saksan johtajaan Adolf Hitleriin verrattavissa oleva varhainen suurterroristi. Tai vaihtoehtoisesti kuin Tshingis-kaanin ja tuhannen toisiinsa kietoutuneen ongenkoukun ristisiitos.

Minusta maltilliset muslimit voivat tehdä sen, että he sanoutuvat irti uskontonsa perustajasta, tämän opeista ja tämän esimerkistä. Jos he eivät tätä tee, niin voi olla, että heitä on silloin vaikea erottaa vähemmän maltillisista muslimeista.

Se on valitettavaa, mutta näin se vain on.

2 kommenttia:

  1. Täsmennys: ne muslimit, jotka eivät irtisanoudu tiukan linjan muslimien terroristiryhmistä, ovat käytännössä näiden rikollisten avustajia.

    VastaaPoista