sunnuntai 1. marraskuuta 2015

"Jumala on voimaton ja heikko maailmassa"

Jumala antaa työntää itsensä maailmasta ristille. Jumala on voimaton ja heikko maailmassa, ja juuri siten ja vain siten hän on kanssamme ja auttaa meitä… Kristus ei auta meitä kaikkivaltansa voimalla, vaan heikkoutensa ja kärsimyksensä voimalla!… Ihmisen uskonnollisuus johtaa ihmisen etsimään Jumalan voimaa maailmassa. Ihminen odottaa, että Jumalan pitäisi puuttua yllättäen voimallaan tapahtumien kulkuun niin kuin kreikkalaisessa näytelmässä. Raamattu jättää ihmisen Jumalan heikkouden ja kärsimyksen varaan; vain kärsivä Jumala voi auttaa.
Dietrich Bonhoeffer kuuluisissa vankilakirjeissään. Bonhoeffer oli saksalainen pastori ja natsien vastustaja, joka vankilassa ollessaan pohti kristinuskon asemaa ja tehtävää uskonnottomassa maailmassa. Natsit teloittivat hänet hieman ennen toisen maailmansodan päättymistä Euroopassa.
Nykyään en juuri koskaan julkaise tässä blogissani siteerauksia kaiken maailman tahoilta. Sen olen jättänyt nk. huonon kakkosblogini tehtäväksi. Tämä lainaus on tällä kertaa poikkeus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti