perjantai 28. marraskuuta 2014

Ukrainan keskuspankki on jättänyt nyt maan separatistit oman onnensa nojaan

Ukrainan keskuspankki oli tiistaina käskenyt lakkauttaa kaikki pankkitoiminnot separatistialueilla. Tämä on herättänyt suurta vihastusta, ja sitä on pidetty laajalti huonona siirtona. Naapurimaassaan huseeraavan Venäjän johto suhtautuu asiaan ainakin sillä lailla.

Venäjän YK-suurlähettiläs Vitali Tšurkin on nimittäin kutsunut YK:ssa tätä Itä-Ukrainan saartoa "täysimittaiseksi humanitaariseksi katastrofiksi".

Mutta mitä ihmettä heikäläiset valittavat... Ihme epeleitä! Venäjä on itse aiheuttanut tilanteen joutumisen näin pahaksi sekaantumalla Ukrainan alueelle. Ensin se oli miehittänyt Krimin ja sen jälkeen liittänyt niemimaan itseensä. Tämän jälkeen Venäjä oli alkanut tukea tynkä-Ukrainan itäosan separatistikapinallisia, joista monet haluavat, että sekin alue liitettäisiin Venäjään. Sitä mieltä on ollut myös Igor Girkin/Strelkov, entinen kapinallisten ja Venäjän hallitseman itäisen Ukrainan alueen Venäjälle paennut sotilaskomentaja.

Nyt on sitten tynkä-Ukrainan separatistien ja Venäjän tehtävä saada pankkitoiminnot toimimaan alueella.

Keskuspankin mukaan pankkijärjestelmä palautetaan, kun Itä-Ukraina on jälleen Ukrainan hallinnassa.

PS Girkiniä/Strelkovia vähän kyllä melkein säälittää. Hän oli jokin aika sitten matkustanut/paennut Moskovaan tukemaan ja suojelemaan Venäjän juntan johtajaa Vladimir Putinia "pettureita ja oppositiota" vastaan, mutta nykyään miestä ei edes Venäjän virallinen hallituksen alainen media noteeraa mitenkään, joten Girkin/Strelkov joutuu turvautumaan sosiaaliseen mediaan, johon suuri johtaja Putin itse suhtautuu nuivasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti