lauantai 1. marraskuuta 2014

Applen toimitusjohtaja Tim Cook tunnustautui homoseksuaaliksi

Applen toimitusjohtaja Tim Cookia on ehditty epäilläkin homoseksuaaliksi, ja nyt mies itse on tullut kaapista ulos.

Tim Cookille yksityisyys on tärkeää, ja hän haluaa säilyttää jatkossakin osan siitä. Kaapista ulos tulo oli hänelle vaikeaa.

Harmiton erilaisuus on yleensä yhteiskunnissa aika ikävä asia harmittomalle erilaiselle itselleen. Voikin sanoa rohkeaksi Cookin siirtoa paljastaa itsensä, vaikka liberaaleissa länsimaissa ei homoseksuaaleja hirtetäkään seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.

Eräs tärkeä syy Cookin kaapista ulostuloon on hänen merkittävä roolinsa julkisuudessa. Cook haluaa tällä tavoin rohkaista muitakin homoseksuaaleja olemaan ylpeitä omasta seksuaalisuudestaan. Aktivistiksi Cook ei silti halua leimautua.

Tim Cook sanoo kuitenkin: "Vaikka en olekaan koskaan kyseenalaistanut seksuaalisuuttani, en ole myöskään pitänyt siitä meteliä. Ennen kuin nyt. Joten tehdään asia nyt selväksi: Olen homo ja ylpeä siitä. Minusta homouteni on suurin lahja, jonka olen Jumalalta saanut."

Hyvä hänelle. Itse voisin sanoa itsestäni tällaista: olen valkoinen länsimainen ja suomalainen lihaasyövä heteromies ja ylpeä siitä.

6 kommenttia:

 1. Alkuperäisessä artikkelissa oli muistaakseni Jumala kirjoitettu pienellä kirjaimella.
  Miksi muuten et itse oli kiitollinen ominaisuuksistasi ja pidä niitä Jumalan lahjoina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oikeastaan tullut mieleen, että kannattaisi mukailla alkuperäistä lausuntoa noin pitkälle. Mutta elämäni on ollut hyvin pitkälle syvältä, joten minulla ei ole erityisemmin syytä olla siitä kiitollinen.

   En muistanut, että Jumala olisi alkuperäisessä artikkelissa kirjoitettu alun perin pienellä alkukirjaimella. Nykyään ei kyllä toimittajilta vaadita mitään suurempaa ammattitaitoa.

   ...Toisaalta se, millaiseksi ihmisen elämä muodostuu, on sattuman kauppaa. Minä itse olen syntynyt vuonna 1970 Vantaalla Suomessa ja minulla on tietyt geenit. Yhtä hyvin olisin voinut syntyä vuoden 1220 eKr. Troijaan tai vuoden 552 jKr. Tulimaahan. Joten ylpeys on myös sikäli turhaa. Halusin vain antaa pienen piikin kirjoituksessani.

   Poista
  2. Hienoa, että nykyään pystyy tunnustamaan seksuaalisen suuntautumisen ja jatkamaan elämää ilman hulluksi leimaamista tai potkuja saamatta homoudesta johtuen.

   Poista
  3. Tai ainakin pystyy meillä lännessä.

   Ja kunpa ei olisi myöskään enää edistyksellisten vihaa valkoisia länsimaisia kristittyjä lihaasyöviä heteromiehiä kohtaan. Kohdan "kristittyjä" voi myös korvata sanalla "uskonnottomia" tai "ateisteja". Miksei myös sanalla "juutalaisia".

   Poista
  4. Jätin pois alkuperäisestä tekstistä viimeisestä kappaleesta ilmaisun "kristitty".

   Poista
 2. Ihminen voi tunnustautua ylpeäksi ateistiksi. Mutta tällöin sana muuttuu kuin lennosta. Positiiviset konnotaatiot katoavat, negatiiviset kasautuvat. Koska tottakai kaikki ateistit on röyhkeitä, itsekkäitä ja siis ylpeitä.

  VastaaPoista