perjantai 21. marraskuuta 2014

Kirjailija Jukka Piipponen, sotalentäjämuistelmien kirjoittaja

Huom. Päivitän tätä sivua aina tarvittaessa.

Olen tuntenut kirjailija Jukka Piipposen (s. 1959) jostain 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen alkupuolelta saakka. Piipponen kirjoittaa ja on kirjoittanut sotiemme sotalentäjistä kirjoja. Hänen kirjansa ovat vahvasti todellisuusperäisiä.

Tiedän, että Jukka Piipponen on viettänyt runsaasti aikaa kirjailijanurallaan arkistoissa etsimässä tietoja ja tarkistamassa faktoja. Piipponen myös ymmärtää itsekin jotain lentämisestä.

Piipponen on tähän mennessä (so. 2021) julkaissut seuraavat kirjat:
  • Hasse Wind – taistelunhaluinen hävittäjä-ässä (v. 2021)
  • Lauri Hämäläinen - Lentäjän tarina (v. 2019)
  • Joppe - ritari Jorma Karhusen elämä (v. 2018)
  • Siipimiehenä Kannaksella - Hävittäjälentäjä Kosti Keski-Nummi (v. 2016)
  • Illu – Lentomestari Ilmari Juutilaisen elämä (v. 2014, painoksia yhteensä 3)
  • Operaatio Aarteenkaivaja (v. 2013)
  • Hyökkäys auringosta – Ritari Eino Luukkasen elämä (v. 2010, painoksia yhteensä 2)
  • Sotavänrikki Kustaa Kotsalo – Lentäjä toisessa polvessa (v. 2008)
  • Aunuksen ässä – Hävittäjälentäjä Jaakko Hillon elämä (v. 2005)
  • Tähystäjäritari – Mannerheim-ristin ritari Lauri Äijön elämä (v. 2004)
  • Jatkosodan ässä – Hävittäjälentäjä Antti Tani (v. 2001, painoksia yhteensä 2)
  • Sissilentäjä – Olli Kepsun tarina (v. 1999, painoksia 3)
  • Onttolan punaiset pirut (v. 1997)
Kaikki muut kirjat kertovat suomalaisista sotalentäjistä, mutta Operaatio Aarteenkaivaja kertoo saksalaisesta sääasemasta Barentsinmerellä.

Piipponen on myös pitkäaikainen tähtitieteen harrastaja. Lisäksi hänellä on suurin piirtein maailman kuuluvin puheääni. Lauluäänikään ei ole heikko.

Olen itse toiminut aina välillä kirjailija Piipposen mikrotukihenkilönä. Itse asun Vantaalla, ja kun Piipponen asuu tätä nykyä Tampereella, niin mikrotukeminen on mennyt vähän vaikeammaksi.

...Muistan ikuisesti, kuinka 2000-luvun melko alussa asensin Piipposen PC-tietokoneen Windows 2000:een DOSBoxin, joka on tekstipohjaista Microsoft DOS -käyttöjärjestelmää emuloiva sovellus. Piipponen oli silloin halunnut, että hänen koneeseensa saataisiin asennettua eräs kuusovellus, joka oli tehty DOS:lle. Asensin senkin. Windows 2000:n jälkeen on seurannut uudempia käyttöjärjestelmiä, välillä Linuxkin on ollut käytössä.

Edelleen näen Piipposta aina silloin tällöin hänen ollessaan pistäytymässä pääkaupunkiseudulla.

...Kirjailija Piipponen oli pitkään pitänyt suhteellisen matalaa profiilia, mutta lopulta hän päätti, että oli aika saada itselleen nettisivut. Ja minä toteutin ne Google Sites -palvelulla. Minulle vanhana staattisten kotisivujen tekijänä palvelu on melko rajoittunut ominaisuuksiltaan, mutta ajoi asiansa tässä asiassa. Piipposen vuoden 2014 marraskuussa ilmestyneille sivuille pääset seuraavan linkin kautta:

Jukka Piipponen – ilmasotakirjoja

...
PS  31.10.2018: Kirjailija Piipposesta on olemassa nykyään myös mahdollisimman lyhyt artikkeli Wikipediassa. Sieltä löytyy viimeinen tieto häneltä julkaistuista kirjoista.

1 kommentti:

  1. Kirjailija sivu erittäin hyvä, teos osio hieman keskeneräisen näköinen, koska tyhjiä alueita. Linkit saisivat olla isommalla, keskellä sivua ylhäällä vaikka (tarkoitan linkkilootta, jossa esim. kirjailija)

    VastaaPoista