Tuntemani vanha ja viisas intialainen mies kertoi minulle kylmäkahvista. Se valmistetaan sillä lailla, että laitetaan kahvinporoja astiaan ja mukaan laitetaan sopiva määrä kylmää vettä. Ja suljetaan astia. Annetaan astian olla jääkaapissa ja siinä valmistuvan juoman suojattuna jääkaapin aromeilta kahdentoista tunnin ajan. Sen ajan päästä on valmistunut ao. määrä vähemmän kitkerää mutta sopivan aromikasta kahvia (voi riippua käytetyn kahvin laadusta aromin taso luonnollisesti).
Myöskin minä olen kokeillut konstia. Hyvää on!
Samalla tavalla voi valmistaa myöskin kylmäteetä.
Food Hacks -sivustolla on julkaistu Karen Ahnin kirjoittama ulkomaankielinen juttu aiheesta. Oi, katso:
Hot vs. Cold Brew Tea & Coffee: Which Ones Are Better for You?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti