tiistai 22. marraskuuta 2016

Roturealismi ja suomalainen etnisyys

Mielestäni jokaisella kansakunnalla on oikeus geneettiseen ja kulttuuriseen itsepuolustukseen. En hyväksy kansan vaihtoa toiseen. Kohtuuton määrä maahanmuuttoa ei ole kohtuullista. Paitsi ehkä niissä maissa, joiden väestöpohja syntyi jo alun perin maahanmuuton seurauksena.

Nykyisen Yhdysvaltain alueen intiaaneilla toimi aikoinaan maahanmuuttopolitiikka jossain määrin huonosti. Niinpä Yhdysvaltain väestöstä on intiaaneja nykyisin vain noin yhden prosentin verran.

Nationalismi eli kansallisuusaate merkitsee kansan merkityksen ja sen kielen, kulttuurin ja tapojen kunnioittamista ja historian tuntemista. Nationalismi pitää yhden kansan muodostamaa valtiota luonnollisena yhteisönä.

Ne ihmiset jotka pitävät nationalismia kaiken pahan alkuna ja juurena, eivät hyväksy myöskään Suomen itsenäistymistä Venäjän keisarikunnasta, koska itsenäistyminen oli seurausta suomalaisesta nationalismista.

Nationalismia on tietenkin monenlaista. Nationalismi voi pahimmillaan olla kansalliskiihkoista, se voi kannattaa väärää etnisyyttä olevien syrjimistä ja polkemista tai jopa tappamista pelkän etnisyyden perusteella ja se voi kannattaa rotuoppeja.

Toisaalta liberaalia nationalismia, joka ei suuntaudu muita kansoja tai etnisiä ryhmiä vastaan, ei ole mitään syytä sorsia.

Jonkun mielipidettä, että nationalismi on pahasta ja johtaa aina pahantekoon, voidaan verrata sellaiseen mielipiteeseen, että koska marxistileninistisessä diktatuurissa Neuvostoliitossa oli julma vankileirien saaristo, johon kuului tuhoamisleirejäkin, niin siksi myös demokratiaa kannattava sosialidemokratia on pahaa vastustettavaa sosialismia.

Jos nationalisteilla on kansallissosialistinen Saksa ja sen tuhoamisleirit taakkanaan, niin Sosialidemokraateilla, Vihreillä ja Vasemmistoliitolla on Neuvostoliiton vankileirien saaristo ja Kamputsean Pol Pot.

Mutta minun mielestäni ei ole mitään erityistä syytä vastustaa sen enempää liberaalia nationalismia kuin liberaalia sosialismiakaan.

Itse kannattaisin valkoista nationalismia. Käytän tässä adjektiivia "valkoinen", koska länsimainen on kulttuuri on valkoisten ihmisten synnyttämä. Länsimainen kulttuuri on synnyttänyt suurin piirtein parasta tässä maailmassa: yhteiskuntamallin, jossa on kysymys demokratiasta, oikeusvaltiosta, sananvapaudesta, uskonnonvapaudesta, sosiaalisesta markkinataloudesta sekä heimokantaisten tabujen hylkäämisestä.

"Valkoinen nationalismi" on ylikansallista, ja sitä voi kannattaa ihminen rodusta ja etnisyydestä riippumatta. Sen ytimeen kuuluu myös se, että jotkut kulttuurien piirteet ovat parempia kuin toiset ja että näitä saa kriittisesti tarkastella. Kannatan ajatusta "valkoisen" kulttuurin paremmuudesta, vaikka sekään ei ole täydellinen.

Ehkä valkoiselle nationalismille olisi hyvä keksiä jokin parempi nimitys kuitenkin.

Jos joku on nyt sitä mieltä, että kulttuurien arvosteleminen on rasismia, niin hän on silloin myös sitä mieltä, että kansallissosialistien kulttuurin arvosteleminen on rasismia. Ja Pol Potin marxistileninistien. Ja muinaisten assyrialaisten, jotka olivat tunnettuja julmuudestaan.

2 kommenttia:

 1. Valkoinen nationalismi kuulostaa minusta ihan hyvältä, mutta koska muitakin mielipiteitä on, voisi yrittää kehitellä vaihtoehtoista ilmaisua. Ensimmäisenä tulee mieleen "kristillinen nationalismi", koska onhan nykyinen Eurooppa pitkälti juuri kristillisen perinteen muokkaama. Toisaalta tämä saattaisi viedä ajatukset harhateille, joilla uskontoa painotetaan tarpeettomasti.

  Ehkäpä "eurooppalainen nationalismi" tai jonkinlainen yhdistelmä eurooppalaisuudesta ja kristillisyydestä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Mieleeni tuli juuri ilmaisu "kulttuurikristillinen nationalismi".

   Poista