sunnuntai 13. marraskuuta 2016

Uni pienikaliiberisesta revolverista

Näin useita päiviä sitten sellaista unta, että olin saanut käsiini pienikaliiberisen lyhytpiippuisen revolverin. Pistin sen takkini taskuun, ja ajattelin, että kiva kun mahtuu hyvin sinne eikä tarvitse asekoteloa. En nyt muista, että mistä järkevästä syystä unessa mahtoi olla asiallista pitää hallussaan ja mukanaan tuliasetta.

4 kommenttia:

 1. Olipa lyhyen ampuma-aseen (englanniksi "small arm") kantamiseen järkevää tai järjetöntä syytä, on suotavaa hankkia kotelo. Takin taskussa se vetää takin vinoon, ellei sitten laita vastapuolen taskuun jotain samanpainoista. Mikäli asetta tarvitsisi tositilanteesssa, ei sitä sieltä takin taskusta saa esiin ennen kuin on liian myöhäistä.

  Revolverin voi työntää housunkaulukseenkin, kuten elokuvissa. Automaattipistoolin kanssa moni on niin tehdessään ampunut itseään polveen ja reiden verran ylemmäs...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi pitää ammuksia toisessa taskussa. Taskussa pitäminen saisi aikaan sen, ettei moni heti tajuaisi, että siellä on ase.

   Mutta, silti, kyseessä oli vain uni.

   Kuinkahan moni Suomessa hankkisi itselleen pistoolin tai revolverin, jos periaatteessa tulisi jonain päivänä lailliseksi aseen kantaminen kansalaiselle?

   Poista
  2. Ainakin minä hankkisin, koska muodostaisin silloin potentiaalisen vastavoiman jokaiselle, joka suunittelisi väkivaltaista hyökkäystä minua tai mukanani olevia läheisiäni vastaan.

   Tätä aselupaa ei toki pitäisi myöntää sellaisille, jotka ovat toistuvalla väkivaltaisella käyttäytymisellään osoittaneet muodostavansa todellisen uhan kanssaihmisilleen, mutta toisaalta:

   Aiemmin tilaamassani ASE-lehdessä mainittiin kerran eteläsuomalaisen piirin nimismies, joka oli rauhoittanut monta nyrkkipukaria yllättävällä keinolla. Heidän tultuaan hakemaan lupaa metsästysaseeseen hän oli sen myöntänyt ensin puoleksi vuodeksi ehdolla, että seuraavasta nyrkkirettelöstäi lupa lähtee eikä uutta saa. Puolen rikkeettömän vuoden jälkeen faltesmanni oli muuttanut luvan olevan voimassa toistaiseksi - eli seuraavaan nyrkkipukarointiin asti, jonka jälkeen lupa lähtee eikä uutta saa.

   Tämä oli toiminut. Jos ihmiselle antaa pelkkää keppiä, hän oppii tarjoamaan kanssaihmisilleen pelkkää keppiä. Jos saa pelkkää porkkanaa, ei opi pelkäämään kanssaihmisiltä saattavan tulla muutakin kuin porkkanaa. Mielstäni tämä faltesmanni oli löytänyt kultaisen keskitien, johon oli liittänyt tärkeimpänä elementtinä lisäksi luottamuksen. Tähän pohjautuu paljolti Sveitsin maanpuolustus, jossa reserviläiset säilyttävät henkilökohtaisia aseitaan kotona.

   Poista