keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Suomalaisten tuki ei riittänyt siivittämään Clintonia voittoon

Suomen media on johtanut Suomen kansaa uljaassa kampanjassa saada Demokraattisen puolueen Hillary Clinton Yhdysvaltain uudeksi presidentiksi Republikaanisen puolueen kilpakumppanin Donald Trumpin sijaan. Valitettavasti se epäonnistui. Me epäonnistuimme kaikki. Suomalaisten laajasydäminen tuki ei riittänyt Hillaryn voittoon saamiseen.

Yksi mahdollinen syy Trumpin voittoon voi olla siinä, että Demokraattisen puolueen kannattajina on runsaasti heikosti koulutettuja ihmisiä. Nämä ihmiset ovat yleensä tavattoman tietämättömiä asioista, mikä on voinut saada monet Clintonin potentiaalisista äänestäjistä häpeämään silmät päästään ja jättämään äänestämättä tai jopa äänestämään Trumpia tai jotain muuta kuudesta vaalien kilpakumppanista Hillaryn sijaan.

Toinen syy, joka on melko varma asia, on se, että monet latinalaisamerikkalaistaustaiset Yhdysvaltain kansalaiset lopulta jäivät pois uurnilta. Miksi näin tapahtui, sitä emme tiedä.

Ennen Yhdysvaltain presidentinvaaleja useat yhdysvaltalaiset lausuivat, että jos Donald Trump voittaa vaalit, niin he muuttavat Kanadaan. Mutta Kanadaan on vaikea päästä asukkaaksi. Maahan on vaikea saada työlupaa, ja vielä vaikeampi on saada Kanadan kansalaisuutta. Lisäksi tällä hetkellä on vaikea uskoa, että Kanada ottaisi vastaan yhdysvaltalaisia turvapaikanhakijoina. Jotkut yhdysvaltalaiset toki voivat päästä lopulta Kanadaan avioitumalla kanadalaisen kanssa.

Paha kyllä Trump on ehtinyt jo osoittamaan oireita presidentillisyydestä, sillä absoluuttinen paha on helpompi vastustettava kuin vain suhteellinen paha.

...
PS 10.11.2016: Voit niin halutessasi käydä lukemassa seuraavana päivänä julkaisemani blogimerkinnän Hillary Clinton on oikea Jumalan karitsa.

2 kommenttia:

 1. Ellen pahoin väärin muista, taisi Kanadan varsin liberaali pääministeri Justin Trudeau tässä jokin aika sitten luvata maan vastaanottavan lähitulevaisuudessa kuusinumeroisen määrän pakolaisia.

  Ehkäpä nyt syntynyt, aivan uudenlainen poliittinen hätätila saa hänet tarkistamaan laskelmiaan joko määrän tai vastaanotettavien lähtöalueiden suhteen, suoden näin humanitaarisen kädenojennuksen suuren eteläisen naapurin hädänalaisille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja yhdysvaltalaiset sitä paitsi voisivat kotoutuakin hyvin Kanadaan, koska Kanadan pääkieli on englanti ja kulttuurit muistuttavat toisiaan suuresti. Paitsi siinä suhteessa, että yhdysvaltalaiset ovat keskimäärin paljon asehullumpaa väkeä.

   Poista