torstai 27. lokakuuta 2016

En kannata sukupuolten tasa-arvoa

Täytyy myöntää, että en kannata sukupuolten tasa-arvoa. Mutta kannatan ihmisten ihmisarvoista kohtelemista riippumatta heidän sukupuolestaan.

Sukupuolten tasa-arvo on abstraktio. Sitä ei ihminen pysty edes tosissaan ajamaan. Kun yhteen suuntaan kumartaa, niin toiseen pyllistää.

Mutta on minullakin ollut asiaan liittyen hassuja näkemyksiä. Kerran yhtenä vuonna julkaisin aprillipäivänä blogimerkinnän, jossa esitin, että naisilla tulee olla vähemmän ääniä valtiollisissa vaaleissa kuin miehillä. Joku vuosi myöhemmin uusin tempun, mutta silloin ei edes ollut aprillipäivä. Ja tulin siihen tulokseen, että nyt olen mennyt liian pitkälle. Saa olla hassu, muttei typerä. Naisten äänioikeuden rajoittaminen johtaisi luultavasti tarkoittamattomiin yhteiskunnallisiin sivuvaikutuksiin.

Ehdotan kuitenkin pientä parannusta asiaintilaan. Minusta olisi hyvä, jos kaikki sellaiset ideologiat, joiden nimessä on feminiiniä tai maskuliinia merkitsevä ilmaisu, kiellettäisiin, jos ne sanoisivat kannattavansa sukupuolten tasa-arvoa. Näin siis kaikissa niissä tapauksissa, kun ko. ideologian nimessä ei ole molempia, siis sekä feminiiniä että maskuliinia merkitseviä ilmaisuja.

2 kommenttia:

  1. Minä kyllä kannatan sukupuolten tasa-arvoa. Se on projekti, joka on mitä suurimmassa määrin kesken: kun molemmilla sukupuolilla pitäisi olla samat oikeudet, vapaudet, vastuut ja velvollisuudet, on nyt naisilla pelkästään vapauksia ja oikeuksia ilman vastuita ja velvollisuuksia kun miesten suhteen tilanne on päinvastoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaalta näin. Mutta itse käsite on kovin hämäävä, ja siksi se voidaan kaapata hämäriin tarkoituksiin. Täydellisessä maailmassa itsekin kannattaisin.

      Poista