perjantai 28. lokakuuta 2016

Olen melkein kuin tohtori House

Olin vaihtamassa tutun kannettavaan tietokoneeseen Linuxia Windows Vistan tilalle.

Kone vaikutti melko vastahakoiselta suostumaan yrityksiini, joita kertyi monta. Tein diagnoosin siitä.

Konetta koskevassa luulossani oli kuitenkin sellainen vika, että se tavallaan toi yhtälöön yliluonnollisen tekijän, koska en mitenkään voinut käsittää sitä, että miten vain tietty Linux-järjestelmä toimisi koneessa.

Lopulta pääsin oikeaan diagnoosiin. Siinä vaiheessa vertailin itseäni tohtori Houseen. Tohtori Gregory House on fiktiivinen henkilö, joka työskentelee New Jerseyssä sijaitsevan opetussairaala Princeton-Plainsboron vaikeita tapauksia ratkovan lääkäriryhmän johdossa. Häntä esittää House-nimisessä yhdysvaltalaisessa tv-sarjassa englantilainen näyttelijä Hugh Laurie, joka on varhemmilta ajoilta tuttu suomalaisillekin televisionkatsojille sarjasta 'Kyllä Jeeves hoitaa' (Jeeves and Wooster), jossa hän esitti höhlää mutta iloista nuorta yläluokan miestä.

Minusta on myöskin järjettömällä tavalla hauska sarjan melko yleinen kuvio, että melkein aina Gregory Housen potilas on vähällä kuolla. Ja se, että kauheasti aina arvotaan sairauksia, joista jokin potilaalla on. Tai ei ole.

Itse en valitettavasti osaa arvioida sarjan autenttisuutta lääketieteen ja sen käytäntöjen kannalta, koska en ole lääketieteen harjoittaja, vaan tietokonetohtori. Ja siinäkin työssä minulla on valitettavia rajoituksia. Mutta Linuxin osaan asentaa tietokoneeseen melkein silmät peitettyinä ja toinen käsi selän taakse sidottuna. Osaan asentaa tietokoneeseen myös Windowsin. Ja tämä ei sitten ole mainos.

2 kommenttia:

  1. Kyllähän Hugh Laurie melkomoinen näyttelijä on: opetteli Dr. Housen roolia varten amerikkalaisen aksentin niin hyvin, että USA:ssa varmaan vieläkin moni pitää häntä syntyperäisenä jenkkinä. Mutta toisaalta, kertooko se enemmän Laurien näyttelijänkyvyistä vai amerikkalaisista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin. Mutta toisaalta monet yhdysvaltalaiset pitävät häntä kivana, koska hän on eksoottisesti englantilainen.

      Poista