tiistai 18. lokakuuta 2016

Nauru on turvapaikanhakijoille paha paikka, mutta...

Ylen mukaan Amnesty International -ihmisoikeusjärjestö kertoo, että Australia pistää turvapaikanhakijat kärsimään Naurun saarella. Kun Australia ei päästä turvapaikanhakijoita enää noin vain omalle mantereelleen, ja se on vuokrannut Naurulta turvapaikanhakijoiden pito-oikeuden.

Tietysti nuo tarinat pistävät kyyneltä silmään, eikä minua haittaisi yhtään, jos turvapaikanhakijoiden asemaa Naurulla parannettaisiin.

Mutta tässä täytyy kuitenkin toivoa ihmisiltä ja Amnestyltä realismia. Nykyään pakolaisuus on yhä useammin massapakolaisuutta, eikä millään yhteiskunnalla ole varaa ottaa vastaan miten paljon ja millaisia pakolaisia tahansa. Yksikään rikas länsimaa, jossa on olemassa jonkinlainen kattava sosiaaliturvajärjestelmä, ei kykene ottamaan vastaan suurta määrää sellaisia pakolaisia osaksi yhteiskuntaansa, jotka ovat luku- ja kirjoitustaidottomia tai jos eivät aina sitä, niin kuitenkin vailla sellaista koulutusta ja ammattitaitoa, joille nykyaikaisessa yhteiskunnassa olisi kysyntää. Yhdysvallat ja Kanada esim. voivat ottaa vastaan myös kouluttamatonta väkeä, koska näissä maissa ei ole olemassa kattavaa sosiaaliturvaa, joten tulijat aiheuttavat lähinnä sosiaalisia ongelmia, joista ei kyllä myöskään yksikään vastaanottava maa hirveästi pidä. Tai no tiedostavat väestönosat pitävät vammaisina pitämistään ihmislemmikeistä aina, mutta suurin osa muista länsimaiden ihmisistä ei tähän väestöön kuulu.

Itse kannatan sellaista, että pakolaiset asutetaan aluksi pakolaisleireihin, joista länsimaat käyvät noutamassa itselleen turvapaikanhakijoista niitä, jotka ovat oikeasti olleet henkilökohtaisen vainon kohteena elikkä siis täyttävät pakolaisen määritelmän. Ja näistäkin pitäisi seuloa pois vihaideologian kannattajat.

Jos ihminen haluaa muuttaa kehitys- tai muusta hankalasta maasta rikkaaseen länsimaahan tekemään töitä, niin sitä varten on olemassa viralliset väylät. Ihmisten tulisi käyttää niitä. Heidän tulee osoittaa vastaanottavalle yhteiskunnalle, että heillä on tällainen ja tällainen koulutus ja ammattitaito sekä kielitaito joita teillä tarvitaan ja että he eivät tule aiheuttamaan harmia uudessa asuinmaassaan.

Siirtolaisten samoin kuin työtä tehdä haluavien mutta kouluttamattomien ja ammattitaidottomien tai sosiaaliturvan perässä olevien piiloutuminen pakolaisten joukkoon on oikeasti ongelma. Se vaikeuttaa mahdollisuuksia ottaa vastaan oikeita pakolaisia.

Mitä tulee vihaideologioiden kannattajiin turvapaikanhakijoiden keskuudessa, niin heitä varten tulisi perustaa todellakin kunnollinen seulontajärjestelmä. Murhaaminen, raiskaaminen, syrjiminen ja pahoinpiteleminen rodun tai uskonnon perusteella, homoseksuaalien ja juutalaisten vainoaminen, naisten ja tyttöjen sorto sekä yli-ihmisasenne vastaanottavan yhteiskunnan jäseniä kohtaan tulee seuloa pois. Jos joukossa olisi uusnatseja, niin heidätkin tulee jättää rannalle.

2 kommenttia:

  1. ainoa asia mikä Perussuomalaisten ehdottamassa Tanskan käytännön mukaisessa mainoksessa, älä tule tänne mainoksessa on, että jos mainos saa talouspakolaisen olemaan käyttämättä viimeisiä rahojaan tänne tulemiseen ja varmaan käännytykseen ja jää omaan maahan yrittämään elämää säästää hän sen rahan joka matkaan menisi ja kenties kotonsa lähtömaassa, ettei joudu pennittömänä takaisin. Mielestäni se on kurjin kohtalo, että hävittää salakuljettajille koko omaisuutensa vain tullakseen palautetuksi takaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeh. Ja ihmissalakuljettajat eivät varmista ihmisten pääsyä terveinä määränpäihinsä.

      Poista