torstai 31. maaliskuuta 2016

"Suvakkihuorat"

Blogistikollegani Tuomo "Squirrel" Hämäläinen oli kirjoittanut siitä, kun entinen kansanedustajani James Hirvisaari oli äskettäisiin Brysselin islamilaisiin pommi-iskuihin liittyen Twitterissä tai jossain lausunut: "Sitten kun Helsingissä posahtaa, toivon kaikkien suvakkihuorien ja vain heidän olevan paikalla."

Selitettyäni Hämäläisen blogin lukijakommenteissa, että Hirvisaari ei tarkoita "suvakkihuorilla" pelkästään naisia, vaan myös miehiä, minä lausuin myös:
Mutta onhan se kovaa puhetta mieheltä.

Mutta onhan tuo tavallaan ymmärrettävää. Jos joku muu kuin minä olisi haalimassa uusnatseja Suomeen, niin kyllä minä toivoisin, että sellaiset ihmiset olisivat uusnatsien uhreja ennemmin kuin minä tai kaltaiseni. Paitsi jos haluaisin kuolla. Niin, ja tässä pitäisi olettaa myös, että nuo henkilöt nimittäisivät kansallissosialismia rauhan opiksi. Joka rauha vallitsisi opin mukaan sitten kun kansallissosialismi olisi saanut pysyvän vallan maailmassa.
Ja näin menetin pysyvästi oikeamielisyyteni.

PS: Hirvisaari oli kuulemma myöhemmin hieman lieventänyt kannanottoaan julkaisemalla selvennyksen Twitterissä.

II PS:

James Hirvisaari oli tosiaankin 6.2. selittänyt, mitä sana suvakkihuora merkitsee, bloginsa merkinnässä Hame korvissa. Pitkähköstä blogimerkinnästä erotettuna voit lukea miehen selityksen asiasta täältä (oma kopioni).

Termin "suvakki" alkuperä etymologisesti lienee siinä, että on yhdistetty sanat "suvaitsevainen" ja "vajakki". Ja suvaitsevaisuus merkinnee tässä yhteydessä sitä, että tällaiset henkilöt uskovat olevansa suvaitsevaisia, vaikka eivät välttämättä sitä ole. Monet suvakeista muuten ihan oikeassa elämässä vastustavatkin ihmisten oikeutta sananvapauteen. Ei kovin suvaitsevaista. Ainakin näitä sananvapauden vastustajia on mielestäni asiallista nimitellä suvakeiksi, ei niinkään muita höhliä.

Lisäbonuksena:

Somalialaissyntyinen Ruotsissa asuva Mona Walter julkaisi kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Youtubessa puheen feministeinä itseään pitäville siitä, keitä ovat naisten viholliset. Mainitsee tässä yhteydessä islamin. Ja sen, että sen pyhä kirja on täynnä vihapuhetta. Ja kertoo, mitä hänen oma sananvapauden käyttönsä ja se että hän on jättänyt islamin, on hänelle maksanut. Oi, katso, ei kun katso ja kuuntele niin halutessasi Walterin englanninkielinen puhe. Sen kesto on tasan 16 minuuttia. Oi, katso:

The enemy of women

...
PS 4.7.2016: Ja tälle kirjoitukselle tuli myöhemmin sitten jatkoakin.

4 kommenttia:

 1. Suvakkihuora sanana kuulostaa kyllä aika kovalta, mutta kyllä minäkin olen sisällöllisesti aivan samaa mieltä Hirvisaaren kanssa. Tämähän on samaa kuin Halla-ahon kymmenen vuotta sitten kirjoittamassa monikulttuurisuus ja nainen-kirjoituksessa, jossa hän esitti toiveen siitä, että seuraavan kerran kun mamu raiskaa suomalaisnaisen, uhriksi valikoituisi joku vihreä nainen. Paskamyrskyhän siitäkin taisi syntyä.

  VastaaPoista
 2. Ystäväni toisti erään naisen(oliko hän itsekin muslimi, en muista nyt varmaksi)osuvan huomion, miettikääpä... "Islamin uskoa tunnustavat pitävät sitä parhaana uskontona, mutta ihmisoikeuksia he tulevat hakemaan Suomesta/euroopasta" Osu ja uppos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juups. Ja jos vastaanottavassa maassa tulee olemaan tulevaisuudessa paljon muslimeita, niin taas ollaan ihmisoikeudettomassa tilanteessa.

   Poista