tiistai 29. maaliskuuta 2016

Buddhalaiset eivät ole vaarallisia!

Työpaikan, koulun, kielitaidon tai perheen puuttuminen sekä rasismi ja koulukiusaaminen voivat olla radikalismille otollista maaperää. Siksi buddhalaisia kannattaa kohdella kuin kukkaa kämmenellä, etteivät he ala terroristeiksi.

Poliisi on huolissaan vihapuheesta sosiaalisessa mediassa ja kaduilla.

"Se on asia, josta meidän jokaisen tulisi kantaa vastuumme", sanoo ylikomisario Jari Taponen Helsingin poliisista.

Hänen mukaansa viime viikon tiistaina tapahtuneen Belgian iskun jälkeen vihapuhetta on näkynyt entistä enemmän ja tämä vihapuhe on liittynyt erityisesti buddhalaisiin maahanmuuttajiin.

Taposen mukaan radikalisoituminen Suomessa ja vaikkapa taistelualueelle lähteminen johtuu hyvin pitkälle siitä, että ihminen kokee jääneensä yhteiskunnan ulkopuolelle.

Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio sanoo: "Hyväksytyn puheen raja on siirtynyt huolestuttavaan suuntaan. Buddhalainen yhteisö ei ole se ongelma tässä vaan yhteisö, joka rasismia kohtaa eniten. Mitä enemmän lyödään leimaa tiettyyn uskontoon, sitä vaikeampi enemmistön eli oikein toimivien buddhalaisten on toimia suomalaisessa yhteiskunnassa. Ja sitä helpommaksi rekrytointi muuttuu."

Helsinki on aloittanut suurhankkeen, jonka avulla etsitään uusia ratkaisuja maahanmuuttajanuorten aseman parantamiseksi. Hankkeeseen on saatu yli kahden miljoonan euron lahjoitus.

"Helsinki laittaa tällä hetkellä valtavasti paukkuja siihen, että kaupunki olisi oikeudenmukaisempi paikka kaikille nuorille", Laitio summaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti