keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Jeesuksen lihakset

Nyt kun pääsiäinenkin on tulossa...

Jeesuksella oli maailman mahtavimmat lihakset! Tai näin on ainakin ilmeisesti Etelä-Koreassa sijaitsevan ristiinnaulitunpatsaan perusteella. Sana-lehti oli kirjoittanut aiheesta.

Itse olen sitä mieltä, että tuollaiset lihakset saa ainoastaan harjoittamalla itsensä pitkäjousen käyttäjäksi. Pitkäjousen käyttäjät ovat siis suurin piirtein kaikkien aikojen vahvimpia miehiä. Heidän lihaksensa ovat kuulemma olleet perverssillä tasolla. Eivätkä mitään hormoneilla aikaansaatuja lihaksia.

Pitkäjousi oli alun perin walesiläinen keksintö. Sen harrastaminen levisi sitten Englantiin, ja myöhemmin Englannin kruunu määräsi sen omistamisen ja sillä harjoittelemisen pakolliseksi.

Ammattitaitoiseksi pitkäjousimieheksi itsensä harjoittaminen vaati kymmenen vuoden jatkuvaa harjoittelua. Harjoittelussa mies hankki itselleen hommaan tarvittavan lihaksiston, ja oppi ampumaan maaliin. Jälkimmäinen oli sikäli haastava juttu, että pitkäjousen jänne vedettiin korvaan asti, jotta saatiin aikaan ampumiseen tarvittava voima. Tällöin jousimies ei voinut tähdätä nuolta pitkin, vaan joutui ampumaan vaistolla. Vaiston kehittämiseen vaati sitten myös pitkän harjoittelun.

Euroopan pohjoisemmissa osissa on tavattu ajatella, että Jeesus oli puuseppä. Mutta Rooman maakunnassa Galileassa oli heikommin puuta saatavaksi rakennusmateriaaliksi, joten on syytä olettaa, että Jeesusta kannattaa pitää yksinkertaisesti rakentamisen ammattilaisena, jonka voi olettaa käyttäneen rakennusmateriaalina yleensä tiiltä ja kiveä. Rakentajaksi tai rakentajan pojaksi häntä nimitetään Uudessa testamentissakin eikä puusepäksi. Ennen kuin Jeesus aloitti julkisen toimintansa, voi olettaa hänen työskennelleen isänsä Joosefin opissa ja myöhemmin itsellisesti jonkin matkan päässä Nasaretista sijainneessa Sephoris-nimisessä suurkaupungissa. Kotikylässä ei ollut tarpeeksi työtä. Sephoris toimi jonkin aikaa myöskin maakunnan pääkaupunkina.

Mutta minusta on hauskaa, että eteläkorealaiset ovat kehdanneet tehdä tuollaisen tempun, että ovat pistäneet näytille ristiinnaulitun patsaan, jossa Jeesuksella on todella paljon habaa.

Jeesuksella lienee ollut ammattinsa vuoksi hyvin kehittyneet lihakset, mutta minusta ei tarvitse olettaa, että hän olisi harrastanut myöskin pitkäjousimiehen hommia, tai ollut juutalainen versio Herakleesta.

2 kommenttia:

  1. Hieno krusifiksi. Olisi hyvä kyllä, että Jeesusta markkinoitaisiin mieluumin lihaksikkaana sankarina kuin pitkätukkaisena hippinä. Menisi sanoma paremmin kaupaksi, eikä kristinuskoa enää niin helposti leimattaisi mummojen jutuksi. Itsehän en yleisesti tatuointeja kannata, mutta olen harkinnut ottavani selkään ison krusifiksin, tähän tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen oikeastaan samaa mieltä asiasta. Ja on tuo hieno ristiinnaulitunkuva, tuokin.

      Poista