torstai 28. tammikuuta 2016

Synkkä uutiskatsaus 28.1.2016


U u t i s i a :

Yle tietää sanoa, että joku Sanna Ukkola kysyy blogissaan, että määritteleekö MV!!??-lehti nykyään Suomessa sen, mitä ihminen saa tai ei saa sanoa. Minä vastaan, että ei, vaan Suomen, suomalaisuuden ja suomalaisten vastaiset poliitikot, virkamiehet ja toimittajat määräävät nykyään Suomessa sen, mitä ihminen saa tai ei saa sanoa.

...
Tekniikka & talous -lehden jotenkin alaisessa jutussa osataan sanoa, että Lumia-kehitys uhkaa loppua Suomessa. Minusta tämä on vain myönteinen uutinen, koska Suomessa on parempi käyttää Linuxia kuin kommunistista Windowsia, edes mobiililaitteissa.

...
Yle tietää kertoa, että Italian kulttuuriministeri Dario Franceschini tyrmistyi siitä, että roomalaismuseon alastonpatsaat päätettiin peittää Iranin presidentin Hassan Rouhanin vierailun ajaksi. Rouhan kertoi, ettei hänen maansa taholta ollut alastonpatsaiden peittämistä vaadittu. Alastonpatsaiden peittäminen nousi otsikoihin Italiassa ja useatkin poliitikot ovat syyttäneet hallitusta myöntymisestä kulttuuriseen alistumiseen.

...
Yle tietää vielä kertoa, että kiinalaistaiteilija Ai Weiwei, jota minä muuten olen periaatteessa arvostanut, sulki näyttelynsä ja poistatti teoksensa toisesta näyttelystä Tanskassa vastalauseena maan tiukentuneelle maahanmuuttopolitiikalle. Yle ei kerro, onko Ai koskaan tehnyt samaa kotimaassaan Kiinan kansantasavallassa samoista syistä. Kiinan maahanmuuttopolitiikka on huomattavasti tiukempaa kuin Tanskan vielä näiden tiukennusten jälkeenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti